Rusya'nın Trakya'ya "enerji merkezi" teklifini Türkiye'nin olumlu yaklaşması Avrupa Birliğini hareketlendirdi! " ilk tehdit " | EKONOMİ
DOLAR

32,5383$% 0.46

EURO

34,7951% 0.53

STERLİN

40,6460£% 0.32

GRAM ALTIN

2.406,73%1,13

ÇEYREK ALTIN

3.941,00%0,98

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Rusya’nın Trakya’ya “enerji merkezi” teklifini Türkiye’nin olumlu yaklaşması Avrupa Birliğini hareketlendirdi! ” ilk tehdit “

Rusya’nın Trakya’ya “enerji merkezi” teklifini Türkiye’nin olumlu yaklaşması Avrupa Birliğini hareketlendirdi! ” ilk tehdit “

Rusya’nın Trakya’ya “enerji merkezi” teklifini Türkiye’nin olumlu yaklaşması Avrupa Birliğini hareketlendirdi! ” ilk tehdit “

RUSYA, TÜRKİYE MERKEZ OLACAK!

Rus Lider Putin’in Türkiye üzerinden  açıklama yapması ve Olaylara Türkiye’yi dahil etmesi Avrupa Birliğini hareketlendirdi.

“AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımların Türkiye üzerinden delinme riski gerilime yol açıyor. Anlaşmazlık, “çalışma grubu” kurularak aşılmaya çalışılacak. Sorun büyürse, Gümrük Birliği, ticari ilişkiler zora girebilir.”

Değer Akal’ın DW’de bu girişle başlayan haberine göre, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye, Rusya yaptırımları nedeniyle yaşanan gerilimi ortak bir çalışma grubu ile aşmayı hedefliyor.

AB Komisyonu’nun Finansal İstikrar ve Sermaye Piyasaları Birliği Sorumlusu Mairead McGuinness, geçen hafta gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde, birliğin Rusya yaptırımlarının baypas edilmesine izin verilmemesi beklentisini iletti.

McGuinness, Türkiye ziyaretini, AB’de geçen hafta Rusya’ya yönelik sekizinci yaptırım paketinin kabul edilmesinin hemen ardından gerçekleştirdi. Bunun nedeni de son yaptırım paketine yeni unsurların eklenmiş olması. Artık AB yaptırımlarını delen Avrupalı şirketlere yardım eden yabancı şirketlere karşı da adımlar atılabilecek.

Habere göre, Rusya’ya karşı AB’nin uyguladığı yaptırımların Türkiye üzerinden delinmesi, baypas edilmesi riski azaltılmaya çalışılacak. AB’nin Türkiye ile ekonomik ilişkilerinde, Gümrük Birliği’nde, sonuçlar doğurabilecek olası sorunların da önlenmesi hedefleniyor.

Sekizinci paketle birlikte, AB yaptırımlarının delinmesi yasağının ihlal edilmesini kolaylaştıranlara da kısıtlayıcı önlemler uygulanabilecek. Gerçek ve tüzel kişiler, şirket ve kuruluşlar, AB’nin yaptırım listesine alınabilecek.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “yaptırımların delinmesini engelleme çabalarımızı artırıyoruz” derken, bu karardan kimlerin etkilenebileceğine de şu sözlerle açıklık getirmişti:

 “Örneğin, AB’de bir malın alınması, bunu üçüncü bir ülkeye götürülmesi, oradan da Rusya’ya gönderilmesi, bizim yaptırımlarımızın delinmesidir ve bunu yapan kişiler ya da şirketler yaptırım listesine alınabilir. Ben bunun çok caydırıcı olacağı kanaatindeyim.”

Kaynak: Odatv

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekim ayı faiz beklentisi ne kadar olacak?

HIZLI YORUM YAP