Merkez Bankası'ndan kur açıklaması: Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir! | EKONOMİ
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Merkez Bankası’ndan kur açıklaması: Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir!

Merkez Bankası’ndan kur açıklaması: Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir!

Merkez Bankası’ndan kur açıklaması: Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir! Döviz’de olan artışın ve Türk lirasının dünyanın her  alanında düşmesi, Hükumetin eleştirilmesine sebep olurken, Cumhurbaşkanı tarafından atanan yeni merkez bankası başkanının açıklaması son dakika olarak bildirildi.

Ak partili Şahap Kavcıoğlu açıklamalarına yer verildi..

Merkez Bankası, döviz kurundaki rekor artışlara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir” denildi.

SERBEST PİYASA VURGUSU

Merkez Bankası açıklamasında ayrıca ”Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine ilişkin bir taahhüdü yoktur. Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir” dedi.

ERDOĞAN İLE KAVCIOĞLU GÖRÜŞMÜŞTÜ

Merkez Bankası’nın açıklamasının, MB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Piyasalarda dolar krizi: Birçok ürünün satışı durduruldu Gübre ve zirai ilaç şirketlerinde satışlar durdu!

HIZLI YORUM YAP