Cengiz İnşaat, Limak'ı şikayet etmişti! Dev ihaleyi kim kazandı belli oldu! | EKONOMİ
DOLAR

32,4093$% 0.1

EURO

34,8631% 0.02

STERLİN

40,8207£% 0.32

GRAM ALTIN

2.396,07%-0,02

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%0,12

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Cengiz İnşaat, Limak’ı şikayet etmişti! Dev ihaleyi kim kazandı belli oldu!

Cengiz İnşaat, Limak’ı şikayet etmişti! Dev ihaleyi kim kazandı belli oldu!

Cengiz İnşaat, Limak’ı şikayet etmişti! Dev ihaleyi kim kazandı belli oldu! Ak parti ile yakınlığı bilinen iki firma kavgaya tutummuş ve Cengiz İnşaat Limak’ı şikayet etmişti. Dava sonuçlandı.. ayrıntılar haberimiz’de 

Cengiz İnşaat şikayeti üzerine dava sonuçlandı ve tam olarak Limak büyük bir hezimet yaşayarak  88 milyon TL’ye Cengiz’in kaptığı ortaya çıktı. İkizdere’de köylülerin tepkisine neden olan Cengiz İnşaata tepkiler sürerken öte yandan bir ihale daha alması gündeme bomba gibi düştü.

İhale nasıl olmuştu?

İhaleye sadece Cengiz Holding ile Limak Holding katılmıştı.. sonrasında ihaleyi Limak’a bağlı Limak Uludağ Elektrik Şirketi aldı.

3 Şubat tarihinde yayımladığı tutanaklara göre, Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi, Limak’ı ihale dosyasında eksiklikleri olduğunu belirterek Kamu İhale Kurulu’na şikâyet etti.

Kamu İhale Kurulu da oy çokluğuyla “İhalede mevzuata aykırılıklar tespit ederek, Limak Uludağ Elektrik Şirketi’nin verdiği teklifin ihalede değerlendirme dışı bırakılmasına” karar verdi.

Böylece, Limak, ihale sürecinden elenmiş oldu. Kamu İhale Bülteni’nde yayımlanan ihale sonucuna göre de Limak’ın elenmesiyle ihale tam 88 milyon 333 bin TL’ye Cengiz Elektrik Şirketi’ne verildi.

Cengiz Holding ile Limak içinde olan tartışma devam ederken, iki şirketin bundan sonraki ihaleler’ de bir birlerine daha büyük rakip olacağı bilgisi gelirken, Cengiz İnşaat firmasının ise Limak Holding’e ihale aldırmamak için elinden geleni yapacağı iddia ediliyor.

Bu arada İkizdere’de direniş devam ederken, köylüler yapılaması için ellerinden geleni yaptığını ve yapacağını söylerken, parti liderlerinin Rize’ye gideceği ise an meselesi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kavcıoğlu’nun atanmasının ardından görülen seviyeyi aştı Dolar 8,5 oldu!

HIZLI YORUM YAP