Bir otel fırsatı arıyorsanız, son dakikaya kadar beklemeniz gerekebilir | EKONOMİ
DOLAR

32,2576$% -0.02

EURO

34,6922% -0.09

STERLİN

40,3231£% -0.11

GRAM ALTIN

2.397,11%-0,12

ÇEYREK ALTIN

3.943,00%-0,27

a

Bir otel fırsatı arıyorsanız, son dakikaya kadar beklemeniz gerekebilir

  • 2019′dan 2021′e kadar dünya çapındaki otel fiyatlarını inceledi ve aylar öncesine kıyasla varışlardan iki hafta öncesine kadar rezervasyon yaptırmanın ödeme yapabileceğini buldu.
  • Kuzey Amerika’da 15 gün dışında rezerve edilen ortalama oda fiyatı 203$ iken, dört ay sonra rezerve edilen bir birim için bu fiyatın 233$ olduğunu buldu, yani %12,7′lik bir fark.
  • Üst sınıf otellerdeki konuklar, yalnızca 15 gün sonra rezervasyon yaparak ortalama %21,6 tasarruf edebilirken, orta sınıf ve alt sınıf otellerde tasarruf sırasıyla %9,4 ve %5,5 oranında daha azdı.

Konu otel konaklamaları için rezervasyon yapmak söz konusu olduğunda, Aesop ve onun efsanevi karıncaları bunu geri almış olabilir – aslında rezervasyon yapmak için son dakikaya kadar beklemenin bedelini ödeyebilir.

Geleneksel görüş, gezginlerin erken rezervasyon yaparak konaklama, hava ve diğer tatil bileşenleri için daha iyi fiyatlar elde ettiğini savunsa da, NerdWallet’in araştırmasına göre, otel odası rezervasyonu için varıştan 15 gün öncesine kadar bekleyerek zamanın %66′sında daha fazla tasarruf sağlanıyor. dört aya çıktı.

NerdWallet’te bir seyahat uzmanı olan Sally French , erken rezervasyon yapmanın daha iyi olduğu fikrinin aslında her zaman seçimle ilgili olduğunu söyledi .

“Daha iyi fırsatlar için daha erken satın alın” ve erken rezervasyon yapmamanın fırsat maliyeti hakkında daha az şey var – bekleyerek seçeneklerinizi ciddi şekilde sınırlayabilirsiniz” dedi. “Önceden rezervasyon yapmak, gerçekten bütçenize uygun otel rezervasyonu yapmak için daha fazla seçeneğiniz olduğu anlamına gelir.”

NerdWallet 2019, 2020 ve 2021′in ilk yarısında 2.500′den fazla otel odası fiyatını dünya genelindeki otellerde fiyat noktası ve marka bazında inceleyerek 15 gün ve dört aylık geceler için fiyatları karşılaştırdı.

NerdWallet, 2019′dan 2021′e kadar, Kuzey Amerika’da 15 gün dışında rezerve edilen ortalama oda fiyatı 203$ iken, NerdWallet’ın bulduğuna göre, dört ay sonra rezerve edilen bir birim için bu ücret 233$ idi. Uluslararası olarak, ilgili oranlar ve fark, benzer bir 201 $ ve 232 $ idi ve %13,5′lik bir boşluktu.

French, “Uluslararası trendler çoğunlukla yerel trendlerle uyumlu” diyerek, “daha da iyi uluslararası anlaşmaları kaçırmadığınızı bilmek rahatlatıcı” diye ekledi.

Bu arada, tüm üst düzey otellerdeki ortalama oran, seyahatten 15 gün önce rezervasyon yapıldığında 302 dolarken, dört ay sonraki 386 dolara kıyasla %21,6′lık bir fark. NerdWallet, 15 gün öncesi ile 11 ay öncesi arasındaki oranları karşılaştırırken farkın daha da büyük olduğunu buldu – %50, bulundu.

Ancak, “ucuz” göreceli bir terimdir, dedi French. Örnek olarak, JW Marriott Los Angeles LA LIVE’da, 11 ay sonra rezervasyon yapıldığında 1.110$ ve sadece 15 gün önce 450$ olan pandemi öncesi gecelik fiyatlara dikkat çekti.

French, “Yine de 450 dolar, çoğu insanın bir otelde bir gece için ödeyeceğinden daha fazla” dedi. “Yani, o otelde ‘daha iyi’ bir fiyat alabilseniz de, genellikle orta sınıf bir seçenekten daha pahalı olacaktır.”

Orta ve düşük sınıf otellerdeki tasarruflar sırasıyla %9,4 ve %5,5 ile daha yetersizdi. French, NerdWallet’in Dallas’taki geceliği 100$’lık Best Western Market Center gibi “bütçe dostu” otellerin (çalışma boyunca bu orandan hiçbir zaman sapma göstermediğini) en düşük fiyata bile daha az değişiklik gösterdiğini söyledi. Son dakika.

“Peki ya ertelemenin uygun olduğunu düşünürseniz ve sonra şehirde büyük bir festival ya da konferans olduğu için tüm ekonomik oteller tükenirse ne olur?” Fransız dedi. “Genellikle 1.000 doların üzerinde olan Ritz-Carlton’ı ayırtmaktan başka seçeneğiniz olmayabilir.

“Son dakikaya kadar beklemek 900 dolarlık bir hata” dedi.

Şimdi seyahat ederken kendinizi rahat hissediyorsanız, fırsatınız varken fırsatlardan yararlanın çünkü bunların kalıcı olmasını beklemiyorum.

Salgın ve bunu takip eden seyahatteki gerileme oranların düşük kalmasına yardımcı oldu mu? French, fiyatların 2020′de yıldan yıla yaklaşık %33 düştüğünü, ancak şimdi 2019′a göre %30 daha ucuz olduğunu, yani yükselişte olduklarını söyledi.

“Daha fazla insan aşılandıkça ve ülkeler turistlere açıldıkça bu eğilimin devam etmesini bekliyorum” dedi. ″Şu anda seyahat ederken rahat hissediyorsanız, fırsatınız varken fırsatlardan yararlanın çünkü bunların kalıcı olmasını beklemiyorum.”

Gezginler, ister çevrimiçi ister telefonla olsun, seçtikleri otelden doğrudan rezervasyon yapmayı düşünmek isteyebilirler. Fransızlara göre, fiyatla ilgili daha az ve daha çok esneklikle ilgili. ″ Bugünlerde pek çok otelin süper cömert iptal politikaları var , ancak bu genellikle yalnızca rezervasyon onlarla yapıldığında yerine getiriliyor” dedi. “Bir seyahat acentesi veya üçüncü taraf bir site ile rezervasyon yaptığınızda tam bir geri ödeme alacağınızın garantisi daha az.”

Buna ek olarak, Fransızlara göre, çoğu otel aynı oda ve seyahat tarihleri ​​için daha ucuz fiyatlara sahip olacak veya esnek iptal politikalarına sahip otellerde rezervasyonu olan gezginler, daha önce yapılmış daha pahalı rezervasyonları iptal edebilir ve daha ucuz fiyatlarla yeniden rezervasyon yapabilir. Bununla birlikte, çevrimiçi sitelerde rezervasyon yapmanın “kesinlikle daha hızlı ve daha uygun” olduğunu ekledi.

Fransa’ya göre, otel fiyatları daha ucuz olan destinasyonlar arasında yurt dışında – fiyatların hala 2019 fiyatlarında %50′den fazla düşük olduğu – Bangkok ve Tokyo ve ABD’de New York ve Philadelphia gibi iş merkezleri yer alıyor.

Nereden kaçınılır?

“Özellikle daha uzak, yurt içi destinasyonlarda – fiyatları gerçekten yükselen çok sayıda otel görüyorum” dedi. “Arizona, Scottsdale’deki iki farklı lüks otel, Gainey Ranch’deki Hyatt Regency Scottsdale Resort & Spa ve Andaz Scottsdale Resort & Bungalows, 2021′de 2019 fiyatlarına göre ortalama %80 daha fazla.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Youtuber vergisi geliyor: Google ve Youtube ortamda para kazanan herkesten vergi kesilecek

HIZLI YORUM YAP