Putin ve Erdoğan görüşmesi sonrası Azak Denizi’nde bekletilen 30 yağ gemisi Türkiye’ye gelecek | EKONOMİ
DOLAR

32,5881$% 0.31

EURO

35,0695% 0.26

STERLİN

40,8749£% 0.17

GRAM ALTIN

2.458,25%0,92

ÇEYREK ALTIN

4.074,00%0,22

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Putin ve Erdoğan görüşmesi sonrası Azak Denizi’nde bekletilen 30 yağ gemisi Türkiye’ye gelecek

Putin ve Erdoğan görüşmesi sonrası Azak Denizi’nde bekletilen 30 yağ gemisi Türkiye’ye gelecek

Putin ve Erdoğan görüşmesi sonrası Azak Denizi’nde bekletilen 30 yağ gemisi Türkiye’ye gelecek, Yağ fiyatlarında olan artış sonrasında bir çok konu ile sosyal medyada tepkilerin ardından Ak partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü..

Azak Denizi’nde bekletilen 30 yağ gemisi Türkiye’ye gelecek

Son zamanlarda olan Yağ fiyatları sosyal medyanın gündemine oturmuş emniyet ise harekete geçerek bazı hesaplar ile ilgili olarak inceleme başlatmıştı!

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin detayları ortaya çıktı. CNN Türk’ün aktardığına göre; Azak Denizi’nde bekletilen 30 yağ gemisi Türkiye’ye gelecek.

Dünyada enerjiden tarıma büyük ekonomik dalgalanmalara zemin hazırlayan Rusya-Ukrayna gerginliği sebebiyle Türkiye’nin, ayçiçeği ticareti de sekteye uğramıştı.

Türkiye’deki artan gıda fiyatlarıyla beraber ayçiçek yağındaki zam beklentisi sonra marketlere koşan vatandaşlar raflardaki 5 litrelik yağları tüketmişti.

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ithalatın yüzde 55’ini Rusya’dan, yüzde 15’ini de Ukrayna’dan yapıldığını söylemiş, “Savaş nedeniyle ithalat aksadı. Halen limanlarda bekleyen sektörümüzün gemileri var.” açıklamasında bulunmuştu.

Azak Denizi’nde mahsur kalan Türk gemileri için harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.

CNN Türk’ün haberine göre; Putin, bekletilen gemiler için talimat vereceğini ifade etti. Böylece, Azak Denizi’nde bekletilen 30 yağ gemisi Türkiye’ye gelecek.

veryansıntv

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Motorine 2.34 kuruş, benzine de 1.12 zam geliyor!

HIZLI YORUM YAP