2022 Öğretmen Maaşı, Sözleşmeli Öğretmen Maaşı Nedir? | EKONOMİ
DOLAR

32,4808$% 0.12

EURO

34,8034% -0.07

STERLİN

40,7580£% -0.23

GRAM ALTIN

2.427,66%-0,29

ÇEYREK ALTIN

3.956,00%-0,44

a

2022 Öğretmen Maaşı, Sözleşmeli Öğretmen Maaşı Nedir?

Dünyanın en önemli mesleklerinin başında tahmin edebileceğiniz gibi öğretmenlik gelir. Kutsal meslek olarak ifade edilen öğretmenlik; birçok kişinin hayalini süsler. İnsanlar; öğretmen olabilmek adına çaba gösterirler. Öğretmen maaşı en çok merak edilen detaylar arasındadır.

Öğretmen Maaşı 2022

Enflasyon ve hayat pahalılığı ülkede yaşayan herkesi olduğu gibi öğretmenleri de etkiliyor. Bu noktada, hem göreve yeni başlayan hem de yıllardan bu yana bu görevi üstlenen öğretmenlerin maaşlarına yapılacak zamları merak ettiklerini söyleyebiliriz. Öğretmenler; Ocak ayındaki ek zam ile beraber maaşlarına yüzde 30,5’e varan zam almışlardı. Ancak, söz konusu zam; 2022 yılının ilk altı ayı için geçerliydi. Bu noktada, öğretmenlerin Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zammı merak ettiklerini söyleyebiliriz.

Türkiye; 2021 yılının ardından 2022 yılında da ekonomik açıdan zor günler geçiriyor. Enflasyon oranlarının yüksek oluşunun yanı sıra hayat pahalılığının katlanamayacak seviyeye gelmesi de maaş beklentilerini arttırıyor. Ancak, öğretmen maaşının Temmuz ayı ile beraber hangi seviyelere geleceği henüz belli olmadı.

Güncel tarih itibariyle, öğretmen maaşı şu şekildedir:

  • 1/1 derecesinde görevine devam eden bir öğretmenin maaşı 7 bin 454 TL’dir.
  • 9/1 derecesindeki bir öğretmenin ise 6 bin 354 TL aldığını söyleyebiliriz.
  • 1/4 derecesindeki bir öğretmen ise yapılan zam ile beraber 8 bin 596 TL almaya başlamıştır.

Sözleşmeli Öğretmen Maaşı Nedir?

Kadrolu olarak çalışan öğretmenlerin yanı sıra sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler de mevcuttur. Birçok kişinin aklında sözleşmeli öğretmen maaşı ne kadar sorusu yer alır. Ancak, sözleşmeli öğretmenlerin maaşları; kademeye ve kıdem yılına göre farklılık gösterir. Buna göre;

  • Kademesi 0 ve kıdem yılı 9/1 olan bir öğretmen 6 bin 631 TL alır.
  • Kademesi 1 ve kıdem yılı 9/2 olan bir öğretmen 6 bin 635 TL alır
  • Kademesi 2 ve kıdem yılı 9/3 olan bir öğretmen 6 bin 644 TL alır.

Sözleşmeli Öğretmen Nasıl Olunur?

Sözleşmeli öğretmen olmak isteyenlerin her şeyden önce her şeyden önce belirlenen KPSS puanını almaları gerekir. Bunun yanı sıra, sözlü mülakattan da başarı ile geçmeleri şarttır. Sözleşmeli öğretmenler; haftada 15 saat çalışırlar. Söz konusu çalışma saatleri kadrolu öğretmenler ile aynıdır. Ayrıca, sözleşmeli öğretmenlerin çalıştıkları dönemde kendilerini geliştirmeleri ve performans puanlarını arttırmaları gereklidir.

Sözleşmeli öğretmenlerin atandıkları yerlerde en az dört yıl kalma zorunlulukları vardır. Ayrıca, sözleşmeli bir öğretmen; üç yıl sözleşmeli olarak görev yaptıktan sonra bir yıl da kadrolu olarak çalışıp yer değiştirme hakkını elde eder.

Öğretmen Nasıl Olunur?

Öğretmen olmak isteyenlerin her şeyden önce liseyi bitirmeleri ve üniversite sınavına girmeleri gereklidir. Ardından, eğitim fakültesi bünyesinde yer alan herhangi bir lisans bölümünü kazanmaları ve başarıyla tamamlamaları istenir. KPSS’den yeterli puanı almak, sözlü ve yazılı mülakatlarda başarılı olmak istenilen diğer hususlar arasında yer alır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Benzin ve motorine bir zam daha yolda! Ak Parti ve MHP’nin zamları bitmiyor!

HIZLI YORUM YAP