Türk İtalyan İş Konseyi Başkanı Oktay'dan F-35 açıklaması | EKONOMİ
DOLAR

32,3894$% -0.11

EURO

34,6086% -0.59

STERLİN

40,4795£% -0.85

GRAM ALTIN

2.386,01%-2,00

ÇEYREK ALTIN

3.915,00%-2,02

a

Türk İtalyan İş Konseyi Başkanı Oktay’dan F-35 açıklaması

Türk İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Oktay’dan F-35 açıklaması.

ÇOĞRAFİ AVANTAJLARIMIZI DOĞRU ANLATMALIYIZ

Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyat , Türkiye’nin Dünya ülkelerine yaptığı yardımlar ve sağlık alanındaki başarıları dışarıdan nasıl göründüğüne dair görüşlerini anlattı “Türkiye’nin genlerinden gelen vicdanlı olma hasleti gösterilmeliydi. Karşılıksız yardımlar bu açıdan çok önemliydi. Bu karşılıksız yardım, iş birliğinin devamı için önemli bir adım. Ancak tek başına yeterli değil tabii. Hasletimizi ortaya çıkarırken, yabancı yatırımın gelmesi için likiditenin doğru yönetilmesi, genç nüfus kaynaklı talebin ve coğrafi avantajların doğru anlatılması gerekiyor” ifade etti.

TÜRKİYE’NİN ELİ DAHA ÇOK GÜÇLENECEK

Bu korona virüs dönemde İtalya’nın yaşlı nüfusunun kayıpları ve ekonominin ise  bir anda durdurulmasında büyük etken belirten Oktay, Türkiye’nin ise sağlık alanın da son teknolojinin kullanıldığı yeni hastaneleri ve güçlü dinamik sağlık ordusuyla öne çıktığını, bundan sonra ise o hastanelerdeki sağlık cihazlarının yerli ve milli yapmanın en büyük hedef olması gerektiğinin altını çizen Bodur “Bu dönemde altyapımızın güçlü olduğunu, hızlı adapte olma kabiliyetimizi ispat ettik. Çeviklik ve dayanıklılık yönümüz de çok önemli. Ekonomik olarak güçlü kalır, süreci doğru yönetirsek, elimiz daha da güçlenecek. Yeni dönemde cesaret, yenilikçilikle özümüze dönmek ve bunu süreçlerimize entegre etmek önemli” dedi.

ÇALIŞANLARIN GÖRÜŞLERİ ALINDI

Kale Grubu’nun faaliyette olduğu berliten Oktay , hemen tüm alanların krizden etkilendiğini, yapı grubunda beklenen yüzde 85’lik bir  daralmanın dikkate alınası  etkisinin görüldüğünü aktardı.

Okyay sözlerinin devamın da  “Geçtiğimiz dönemi adapte olmak için hazırlıkla geçirdik. Grupta 9 vakamız görüldü, tedavileriyle yakından ilgilendik, yerel yönetimlerle irtibat halinde hijyen ürünleri sağladık, mavi-beyaz yaka demeden tüm çalışanlarımızın görüşlerini aldık, şimdi yeni dönemi bekliyoruz. En önemli pazarımız olan Avrupa’dan siparişler gelmeye başladığında, normale dönüşün başlayacağını öngörüyoruz. Tekstilde önceden verilmiş siparişler vardı, eylül-ekimi bekliyor” dedi.

Bodur’un hedefleri gruba ışık olacak

Okyay “Yerel kalkınma ve sanayileşerek kalkınma öngörüsüyle Kale Grubu’nun tohumlarını atan İbrahim Bodur’un ilkelerini tüm topluma ulaştırabilirsek, amacımıza ulaşacağız. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

‘F-35 PARÇALARINI 2022’YE KADAR ÜRETECEĞİZ’

Geçtiğimiz öneli süreçte ABD Başkanı Trump’ın “Türkiye F-35’in 1.000 tane parçasını üretiyor, vermezse ne olacak” çıkışıyla yeniden tartışılma başlatılan süreçte, bu parçalardan bir bölümünü üreten Kale’nin durumunu Türkiye Gazetesin’de  sorduğumuz Zeynep Bodur Oktay “Belirsizlik sürüyor. 2022’ye kadar taahhüt ettiğimiz parçaları üretmeyi sürdürüyoruz. Mart ayından sonra yeni sipariş açılmayacak” ifadesini kullandı.

‘HIZLI HAREKET EDEN KAZANACAK’

“Adada yaşamıyoruz, hepimiz bir şekilde etkileneceğiz, bütün dünya etkilenecek” çıkışı ile süreci anlatan Okyay “Dünya ekonomisi yüzde 3,2 küçülecek. Bazı sektörlerde yüzde 30’u aşan daralmalar görülecek. Burada talebi güçlü tutan, bunu destekleyen ülkeler kazanacak. Tabii bir de hızlı hareket edebilenler” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dolar da bugün 18.05.2020

HIZLI YORUM YAP