Ak Parti Uzay merkezinin kapısına kilit vurdu! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,2521$% -0.02

EURO

34,7092% -0.08

STERLİN

40,3451£% -0.09

GRAM ALTIN

2.399,42%-0,02

ÇEYREK ALTIN

3.943,00%-0,02

a

Ak Parti Uzay merkezinin kapısına kilit vurdu!

Ak Parti Uzay merkezinin kapısına kilit vurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzaya çakacağız, aya gideceğiz sözlerinin söylediği 13 şubat tarihin ‘de Şanlı Urfa’da açılan El Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi merkezinin kapısına kilit vuruldu, tabelası değişti. Türk Kızılayı Teknoloji ve Bilim Merkezi tabelasının asıldığı ortaya çıktı.

9 şubat günü Ak parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021 yılın>’da bahsettiği 2023 sonun ‘da uzaya gideceğiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay’a ulaşarak, sert iniş gerçekleştireceğiz” demişti.

Erdoğan’ın “Milli Uzay Programı’nı” bu sözlerle açıklamasından 4 gün sonra, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde AKP’li belediye başkanı Metin Baydilli, El Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’ni açmıştı.

UZAY TEKNOLOJİSİ OLAN YERİN TABELASI DEĞİŞTİ!

Konuyla alakalı olarak henüz Ak parti ve Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili ne açıklama yapacağı ise merak konusu oldu.

Belediye başkanı Baydilli, açılış töreninde şunları söylemişti:

“Bu topraklarda özellikle çok önemli bilim adamları yetişti. Bugünden sonra da inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan bilim ve uzay hamleleri ile ülkemiz bu konuda lig atlayacaktır, önemli yerlere gelecektir. Biz de sayın Cumhurbaşkanımızın bu hamlesine destek vermek için bilim merkezimizde gençlerimizi bilimle, uzayla, astronomiyle tanıştıracağız ve gelecekte bu alanlara yönelmelerinde yol gösterici, yardımcı olacağız.”

KAPISINA ZİNCİRLE KİLİT VURULDU

Aradan geçen 5 ay sonra, El Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’nin kapısına zincirle kilit vurulduğu ortaya çıktı. Merkez binasına “Türk Kızılay Teknoloji ve Bilim Merkezi” tabelasının asıldığı görüldü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rus Fidye yazılımı çetesi REvil gözden kayboldu, Siteleri kapandı!

HIZLI YORUM YAP