Rus Fidye yazılımı çetesi REvil gözden kayboldu, Siteleri kapandı! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Rus Fidye yazılımı çetesi REvil gözden kayboldu, Siteleri kapandı!

Rus Fidye yazılımı çetesi REvil gözden kayboldu, Siteleri kapandı! Rus hacker grubu olduğu belirtilen grup üyelerinin milyonlarca fidye aldığı ortaya çıkmıştı. ABD’de binlerce kişi hacklenmiş ve fidyeden alınan paranın ise 11 milyon dolar dolduğu belirtiliyor.

Hackerlar sitelerini kısa süre önce kapattıkları görüldü. ABD ve Rusya arasında gelirime sebep olmuşlardı.

Hackerlar binlerce şirketi bilgilerini ele geçirerek fidye talep etmişlerdi!

Grup üyelerinin çoğunun Rusça konuşması ise Hackerların Rus olduğunu ortaya çıkarmıştı, oldukça tecrübeli olan grup bir çok bilgiye ‘de yazılımları sayesinde ulaştılar. Önce bilgisayar sitemini sonra tüm Ay’da olan sistemi tamamen ele geçiriyorlar, şifreliyorlar, kullanılmaz hale getirerek fidye talep ediyorlar. REvil (Ransomware Evil – Fidye yazılımı kötüleri) olarka bilinen grup’da ise edinilen bilgiye göre sadece bir Türkçe konuşan olduğu gelen bilgiler arasında.

REvil (Ransomware Evil – Fidye yazılımı kötüleri) arasında olan Türk hacker’ın ise kim olduğu henüz bilinmiyor.

REvil ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesinden ortan ortadan kayboldu. Biden ilk olarak geçen ay Cenevre’de Putin’le görüşmesinde ABD şirketlerine ve hükumet kurumlarına yönelik Rusya kaynaklı saldırıları gündeme getirmişti.

ULUSLARARASI DİPLOMASİ KONUSU OLDU

Son olarak iki lider cuma günü telefonda görüştü. ABD’den yapılan açıklamada Biden’ın konuyu tekrar gündeme getirdiği belirtildi. İkinci görüşmenin ardından REvil’in internet siteleri kapandı. Rusya hükümeti saldırılarla direkt ve dolaylı bağlantısını kesin bir dille yalanlamıştı.

ABD Başkanı Biden’ın saldırıların devam etmesi halinde kaynak serverların hedef alınacağını söylediği bildirildi. BBC’den Joe Tidy’nin aktardıklarına göre REvil’i kapatan Moskova değil Washington.

Grup üyesi olduğunu iddia eden bir hackerı kaynak olarak gösteren Tidy’nin aktarımına göre ABD, REvil’in internet sitelerini hedef aldı. Hacker, ayrıca “Rusya’nın başka ülkelerin ağlamasından sıkıldığı” gerekçesiyle Kremlin’den de baskı gördüklerini söyledi.

TEK SEFERDE 11 MİLYON DOLAR KOPARDILAR

FBI raporlarına göre Sodinokibi olarak da adlandırılan REvil geçen ay JBS’e yapılan saldırının da arkasındaydı.

Dünyanın en büyük et işleme şirketi olan JBS’in sistemleri ele geçirilmişti. Operasyonları durma noktasında gelen şirket 11 milyon dolarlık kripto para ödemesi gerçekleştirdi.

Beyaz Saray’dan konuya dair yapılan açıklamada saldırının merkezinde Rusya’nın bulunduğuna inanıldığı belirtilmişti.

BİRÇOK ŞİRKET BULUNUYOR

Mayıs ayında da ABD’nin en büyük petrol boru hatlarından Colonial Pipeline’ın sistemleri hackerlar tarafından fidye saldırısıyla durdurulmuş ve firma 4.4 milyon dolarlık Bitcoin ödemesi yaparak fidye yazılımından kurtulmuştu.

Bu ödemenin ardından FBI’dan ve Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada yapılan ödemenin 2.3 milyon dolarlık kısmının geri alınmasının başarıldığı açıklanmıştı.

Kaynak: TeknoH

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yeni iPhone 13’te bir özellik kesinleşti, Ultra kamera!

HIZLI YORUM YAP