Pegasus Papers'ın merkezindeki İsrail casus yazılım şirketi NSO Group'a ABD yaptırımı | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3807$% 0.19

EURO

35,0661% -0.1

STERLİN

41,0811£% 0.39

GRAM ALTIN

2.324,97%0,25

ÇEYREK ALTIN

4.036,00%1,07

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • Pegasus Papers’ın merkezindeki İsrail casus yazılım şirketi NSO Group’a ABD yaptırımı

Pegasus Papers’ın merkezindeki İsrail casus yazılım şirketi NSO Group’a ABD yaptırımı

NSO Group ve diğer üç işletme, Amerikan teknolojisini elde etmek için ABD Ticaret Bakanlığı’ndan özel lisanslar almak zorunda kalacak, ancak yaptırımlar, Amerikalıların şirketin araçlarını satın almasını engellemiyor.

ABD, yabancı hükümetlere “hükümet yetkililerini, gazetecileri, iş adamlarını, aktivistleri, akademisyenleri ve elçilik çalışanlarını kötü niyetle hedef almak için” teknoloji tedarik etmekle suçladığı bir İsrail casus yazılım şirketine yaptırım uyguluyor.

NSO Group, bu yılın başlarındaki raporlarında despot rejimlere gazetecileri, siyasi muhalifleri ve insan hakları aktivistlerini hedef alma konusunda yardım etmekle suçlanmıştı .

Şirket o sırada, casus yazılımının yalnızca hükümetler tarafından teröristlerin ve ciddi suçluların cep telefonlarını hacklemek için kullanıldığını yanıtladı.

Ancak ABD Ticaret Bakanlığı şimdi onu ve diğer üç şirketi “ABD’nin dış politikasına ve ulusal güvenlik çıkarlarına aykırı davranmakla” suçladı.

Pegasus Papers'ın merkezindeki İsrail casus yazılım şirketi NSO Group'a ABD yaptırımı

Yüksek Mahkeme’nin geçen ay yayınladığı bir dizi karar, Dubai hükümdarının , çocukları üzerindeki yasal bir savaş sırasında eski karısı ve avukatlarını gözetlemek için yazılımı kullandığını ortaya koydu.

Şirket, Amerika’dan herhangi bir teknoloji alacaklarsa lisans almalarını gerektiren ticaret kısıtlamaları ile yaptırım uygulayan ABD Varlık Listesine eklendi.

Vice News, Amerikalıların veya Amerikan şirketlerinin NSO Group’u işe almasını veya teknolojilerini kullanmasını yasaklamayacak olsa da, yaptırımın NSO’nun Amazon, Cisco, Dell, Intel ve Microsoft gibi Amerikan şirketlerinden ürün ve hizmet almakta zorlanabileceği anlamına gelebileceğini bildirdi. Belgelerin casus yazılımını dağıtmak için kullandığını önerdiği.

Varlık Listesindeki NSO Grubu’nun yanı sıra, bir başka İsrail casus yazılım firması olan Candiru’nun yanı sıra Rus şirketi Positive Technologies ve Singapur’dan Computer Security Initiative Consultancy bulunmaktadır.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, “ABD, sivil toplum üyelerinin, muhaliflerin ve hükümet yetkililerinin siber güvenliğini tehdit eden kötü niyetli faaliyetler yürütmek için teknolojiler geliştiren, trafiğe giren veya kullanan şirketleri sorumlu tutmak için ihracat kontrollerini agresif bir şekilde kullanmaya kararlıdır” dedi. , ve kuruluşlar burada ve yurtdışında.”

Ticaret Departmanı şunları ekledi: “Bugünkü eylem, Biden-Harris Yönetimi’nin, baskı için kullanılan dijital araçların çoğalmasını engellemeye çalışmak da dahil olmak üzere, insan haklarını ABD dış politikasının merkezine koyma çabalarının bir parçasıdır.”

Casus yazılım şirketinin sözcüsü Sky News’e şunları söyledi: “NSO Group, teknolojilerimizin terörizm ve suçu önleyerek ABD ulusal güvenlik çıkarlarını ve politikalarını desteklediği göz önüne alındığında karardan dolayı dehşete düştü ve bu nedenle bu kararın geri alınmasını savunacağız.

Derinden paylaştığımız Amerikan değerlerine dayanan dünyanın en titiz uyum ve insan hakları programlarına nasıl sahip olduğumuzla ilgili tam bilgileri sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz, bu da ürünlerimizi kötüye kullanan devlet kurumlarıyla birden çok bağlantımızın kesilmesine neden oldu.”

Lindy Cameron, özel bilgisayar korsanlığı şirketlerinin tehlikeleri konusunda uyardı

Lindy Cameron, özel bilgisayar korsanlığı şirketlerinin tehlikeleri konusunda uyardı

İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi başkanı Lindy Cameron, yakın zamanda NSO Group’a atıfta bulunarak, Pegasus Belgeleri hikayelerinin “daha önce kırmızı bayrak çektiğimiz bir şeyi – karmaşık siber sömürü ürünleri için ticari pazar – gösterdiğini” söyledi.

“Daha düşük yeteneklere sahip olanlar, teknikleri ve ticari zanaatları basitçe satın alabilirler – ve açıkçası, bu düzenlemeye tabi olmayan ürünler, bu teknikleri sorumlu bir şekilde kullanma geçmişine sahip olmayanlar tarafından kolayca kullanılabilir.

“Hepimizi daha az güvenli hale getiren güvenlik açıkları ve istismarlar için bir pazardan kaçınmamız gerekiyor” diye uyardı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Twitch kara para aklama olayı nedir?

HIZLI YORUM YAP