Milli Takım'ın EURO 2020 Kadrosu Belli Oldu! Kadroya Giremeyenler Tepkili! | Spor
DOLAR

32,5566$% 0.21

EURO

34,9717% -0.01

STERLİN

40,7650£% -0.09

GRAM ALTIN

2.457,38%0,88

ÇEYREK ALTIN

4.069,00%-0,12

a
  • Baykuş Haber
  • Spor
  • Milli Takım’ın EURO 2020 Kadrosu Belli Oldu! Kadroya Giremeyenler Tepkili!

Milli Takım’ın EURO 2020 Kadrosu Belli Oldu! Kadroya Giremeyenler Tepkili!

EURO 2020’ye katılan A Milli Futbol Takımı’nın 30 kişilik ilk etap kadrosu belli oldu. Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’in canlı yayında açıkladığı kadroda; sürpriz isimlerin yer alması ve favori isimlerin yer almaması tepki çekti.

19 Mayıs Çarşamba günü toplanacak ilk etap kadrosunda yer alan 30 kişi; Milli Takım’ın EURO 2020 maçları öncesindeki hazırlık karşılaşmalarında test edilecek. Milli Takım’ın hazırlık maçları; 27 Mayıs’ta Azerbaycan, 31 Mayıs’ta Kuzey İrlanda ve 3 Haziran’da Moldova’yla oynanacak. Kuzey İrlanda maçından bir gün sonra (1 Haziran) 26 kişilik nihai kadro oluşacak ve 4 kişi şampiyonaya erkenden veda edecek.

Türkiye Milli Takımı’nın 30 kişilik kadrosu şu şekilde:

Kale: Mert Günok, Uğurcan Çakır, Altay Bayındır, Gökhan Akkan

Defans: Zeki Çelik, Mert Müldür, Merih Demiral, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Umut Meraş, Rıdvan Yılmaz

Orta Saha: Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Taylan Antalyalı, Dorukhan Toköz, Ozan Tufan, Orkun Kökçü, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu

Forvet: Cengiz Ünder, Efecan Karaca, Halil Akbunar, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu, Burak Yılmaz, Enes Ünal, Kenan Karaman, Halil Dervişoğlu

Kadrodan Notlar

– Şenol Güneş’in Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası Elemeleri’nde kullandığı kadro iskeletinin neredeyse tamamı; EURO 2020’de de yer almayı başardı. Sakatlığı nedeniyle yer alamayan Cenk Tosun, form düşüklüğü nedeniyle yer alamayan Caner Erkin ve Mert Günok ise; Şenol Güneş’in kadrodaki en büyük değişiklikleri oldu.

– Uzun süredir sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen Cengiz Ünder ve Altay Bayındır; sakatlıklarının durumuna göre incelenmek adına kadroya alındı. As kadronun önemli isimleri olarak görülen Cengiz ve Altay’ın; tedavi süreçlerinin sonunda, nihai kadroda yer alması bekleniyor.

– Son zamanlarda Galatasaray hücumunda fark yaratan isimler olarak dikkat çeken Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu; ilk kez A Milli Takım kadrosuna çağırıldılar. Önceki maçlarda U21 kadrosunda sürekli olarak yer alması sebebiyle A Milli Takım’a çağırılmayan Beşiktaşlı Rıdvan Yılmaz da Caner Erkin’in yerine Milli Takım’a dahil edildi. U21’deki ve Süper Lig’deki performanslarıyla çok konuşulan İrfan Can Eğribayat ve Ersin Destanoğlu ise; geniş kadroda yer bulamayan diğer isimler oldular.

Kulüplerden Kadrolara Tepki Yağdı

Sezon başından bu yana Süper Lig performanslarıyla çok konuşulan Mert Hakan Yandaş, Hakan Arslan, Uğur Çiftçi, Adem Büyük ve Salih Uçan’ın kadroya alınmaması; sosyal medyada yoğun bir tepki oluşturdu.

Alanyaspor’daki performansıyla büyük takımların radarına yeniden giren Salih Uçan, oluşan tepki hakkında yazılı açıklama yaptı. Deneyimli oyuncu; “Karara saygı duyuyorum ancak büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. 2 senedir iyi futbol sergilediğimi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Sivasspor’un yıldız oyuncuları Adem Büyük ve Hakan Arslan’ın katılamaması hakkında ise; Bizim Çocuklar başlığı altında ve ay yıldızlı bir görselle tweet paylaştı. Yeni Malatyaspor’un resmi sayfasında da, Adem Büyük’ün Süper Lig’de en çok gol atan Türk oyuncu olduğu belirtildi. Mert Hakan Yandaş’ın kadroya alınmaması ise, Fenerbahçe taraftarları tarafından tepkiyle karşılandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rachid Ghezzal Beşiktaş’ta kalacak mı? Gidecek mi?

HIZLI YORUM YAP