Fernando Santos kimdir? Santos kaç yaşında, nereli, hangi takımları çalıştırdı? | Spor
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • Spor
  • Fernando Santos kimdir? Santos kaç yaşında, nereli, hangi takımları çalıştırdı?

Fernando Santos kimdir? Santos kaç yaşında, nereli, hangi takımları çalıştırdı?

Süper Lig ekibi Beşiktaş, teknik direktör Rıza Çalımbay’la yollarını ayırdıktan sonra yeni bir döneme adım atarak Portekizli futbol dehası Fernando Santos ile anlaşma sağladı. 69 yaşındaki deneyimli teknik adamın Beşiktaş’ın başına geçmesi, futbolseverler tarafından büyük bir heyecanla karşılandı.

Fernando Santos kimdir? Santos kaç yaşında, nereli, hangi takımları çalıştırdı?

Fernando Santos, 19 Ekim 1954 tarihinde Lizbon’da doğdu ve futbol kariyerine Benfica altyapısında başladı. Estoril’de profesyonel futbol hayatına adım atan Santos, 216 maçta takımının formasını giydi. Elektronik ve haberleşme mühendisliği eğitimi alan Santos, futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük yoluna adım attı.

Teknik direktörlük kariyerine Estoril’de başlayan Santos, daha sonra Portekiz’in üç büyük kulübü Porto, Benfica ve Sporting Lizbon’da çeşitli dönemlerde görev aldı. Porto’yu Lig şampiyonluğuna, Portekiz Kupası’na ve Süper Kupa’ya taşıyan Santos, Yunanistan’da AEK, PAOK ve Panathinaikos’u çalıştırarak uluslararası alanda da başarılar elde etti.

Santos’un kariyerinde önemli bir dönüm noktası, Portekiz Milli Takımı’nın başına geçmesi oldu. 2016 Avrupa Şampiyonası’nda ve 2019 UEFA Uluslar Ligi’nde elde ettiği şampiyonluklarla adını duyuran Santos, ülkesini gururlandırdı. Ayrıca Yunanistan ve Polonya milli takımlarında da görev alan tecrübeli teknik adam, uluslararası alanda geniş bir deneyime sahip.

Beşiktaş’ın resmi açıklamasında, “Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğüne Portekizli Sayın Fernando Santos getirilmiştir. Kendisine yeni evine hoş geldin diyoruz…” ifadeleri yer aldı. Fernando Santos’un liderliğindeki Beşiktaş, futbolseverlerin büyük beklentilerini karşılayacak bir performans sergilemeye hazırlanıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Fernando Santos oldu!

HIZLI YORUM YAP