Yeniden Refah Partisi, 14 İlde Oyunu Erdoğan'a Değil Kılıçdaroğlu'na Verecek | SİYASET
DOLAR

32,5123$% 0.19

EURO

34,9707% 0.42

STERLİN

40,6285£% 0.14

GRAM ALTIN

2.441,38%0,12

ÇEYREK ALTIN

4.041,00%-0,70

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Yeniden Refah Partisi, 14 İlde Oyunu Erdoğan’a Değil Kılıçdaroğlu’na Verecek

Yeniden Refah Partisi, 14 İlde Oyunu Erdoğan’a Değil Kılıçdaroğlu’na Verecek

Yeniden Refah Partisi, 14 İlde Oyunu Erdoğan’a Değil Kılıçdaroğlu’na Verecek! İddialar sonrası Parti üyeleri ile yönetim arasında gerilim devam ediyor! Fatih Erbakan dört gün önce söylediklerinin tam tersini yapması ile tüm destekleri geri çekilmeye başlandı!

Ufak bir oy oranı olan Siyasal İslamcı Partinin üyeleri de Erbakan ve yönetime baş kaldırdığı iddia edilmeye devam ediyor!

Erbakan bizi yüz üstü bıraktı halkı ve haktan değil Sarayı seçti tepkileri sosyal medyada devam ediyor.

Karar TV’deki Bir Karar Ver programında konuşan Çakır, Cumhur İttifakı’nda yer alan Yeniden Refah Partisi’nin ismini vermek istemeyen bir il başkanıyla konuştuğunu belirtip, “parti lideri Fatih Erbakan’ın da bilgisi dahilinde partinin 14 teşkilat lideri olarak cumhurbaşkanı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy atmayacaklarının bilgisini verdiğini” aktardı.

“AK PARTİ’YE OY VERMEDİK HELE ERDOĞAN’A HİÇ OY VERMEYİZ”

”AK Parti’nin kalesi olan, muhafazakâr, mütedeyyin illerimizden birisinin Yeniden Refah Partisi il başkanıyla konuştum” diyen Elif Çakır, söz konusu ismin, ”İsmimizi söylemezseniz bunu bizim partimizin teşkilatı ve liderimiz de biliyor. Teşkilatlar genel merkeze de yazılı olarak bildirildi. Bu ittifakı biz onaylamıyoruz. Biz hiçbir zaman AK Parti’ye oy vermedik hele de Erdoğan’a hiç oy vermeyiz. Dolayısıyla bu ittifak modelini onaylamadık ama yeniden ‘kazan kazan’ bu bize bir imkân sunuyordu. Biz de o yüzden tüm Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak liderimize ‘Logomuzla girelim’ dedik. Bir anket yapıldı ve bizim oyumuz şu an yüzde 7. Türkiye genelinde AK Parti’den yüzde 7 oy alıyoruz” dediğini belirtti.

“KILIÇDAROĞLU’NA OY VERECEĞİZ”

Çakır’ın aktardığına göre, Erdoğan’ı desteklemeyecekleri öne sürülen Yeniden Refah il teşkilatları arasında Erzurum ve Kayseri gibi AKP’nin yüksek oy aldığı iller bulunuyor. Çakır, bu ismin ayrıca 14 ilde Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceklerini bildirdiğini de söyledi. Buna göre, ismini gizleyen o başkan 14 ilin başkanının aldığı iddia edilen bu kararı şöyle açıkladı:

”Biz bir karar aldık (bunu liderimiz de biliyor). Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak milletvekili seçimlerinde kendi partimize oyumuzu vereceğiz ama Yeniden Refah Partisi Teşkilatı’ndan hiç kimse Erdoğan’a oy vermeyecek. Ben şu anda kendi ilimizde whatsApp gruplarımız var, 14 ildeki hiç bir ilçe başkanları ve kurul yöneticileri Erdoğan’a oy vermeyeceğiz, Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Akşener, Ağıralioğlu’nun istifasını sunacağı yarınki randevusunu iptal etti! Sebebi önceden televizyona yaptığı açıklama

HIZLI YORUM YAP