MHP'de terörist başı Öcalan krizi Devlet Bahçeli Apo ile yarın görüşülmesi lazım desen tereddüt etmem | SİYASET
DOLAR

32,3394$% 0.17

EURO

35,2134% 0.05

STERLİN

41,1585£% 0.04

GRAM ALTIN

2.245,90%0,12

ÇEYREK ALTIN

4.072,00%-0,02

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • MHP’de terörist başı Öcalan krizi Devlet Bahçeli Apo ile yarın görüşülmesi lazım desen tereddüt etmem

MHP’de terörist başı Öcalan krizi Devlet Bahçeli Apo ile yarın görüşülmesi lazım desen tereddüt etmem

MHP‘de terörist başı Öcalan krizi Devlet Bahçeli Apo ile yarın görüşülmesi lazım desen tereddüt etmem ifadeleri büyük bir kriz çıkardı, Devlet Bahçeli sosyal medya üzerinde tartışmaya girip partiye zarar vermeyin dediği bildirildi, MHP’de asıl krizin seçimden sonra başladığı ve bir çok kesimin ise Devlet Bahçelinin artık ayrılması gerektiğini öne sürüyor. Devlet Bahçeli uzun yıllardır seçim yapmadı, kongre yapmaması bir çok kesimin partiye küstürdüğü söyleniyor.

Terörist başı Öcalan MHP Trabzon teşkilatında krize neden oldu. İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın “Devlet Bahçeli ‘Apo ile yarın görüşülmesi lazım’ dese ben hiç tereddüt etmem ve buna uyarım. Çünkü bilirim ki öyle demişse bu ülke ve bu millet için bu gereklidir.” ifadesi partide tepkilere neden oldu.

MHP Trabzon İl Teşkilatı İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın terörist başı Öcalan ile ilgili yaptığı şok çıkış ile sarsıldı.

Tarım’ın, sosyal medyadan yaptığı ve sonradan kaldırdığı paylaşımında  “Liderimiz Devlet Bahçeli’yi dünya çapında bilge bir adam olarak bilirim. Gelecekte siyasi tarih bunu yazacaktır. Bir örnek vermek gerekirse şöyle söyleyebilirim. ‘TV’yi açsak ve karşımızda Devlet Bahçeli ‘Apo ile yarın görüşülmesi lazım’ dese ben hiç tereddüt etmem ve buna uyarım. Çünkü bilirim ki öyle demişse bu ülke ve bu millet için bu gereklidir. Başka bir şey bilmem.” demesi tepkilere neden oldu.

MHP Trabzon kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Tarım’ın açıklamaları teşkilatta şok etkisi yarattı. Tarım’ın kendi yönetiminden de tepki aldığı öğrenildi. MHP’li kaynaklar, hem partililerin hem de yönetim içerisinden bazı isimlerin il başkanının istifa etmesinin doğru olacağını düşündüğünü belirtti.

Diğer yandan son kongrede Trabzon’un Ortahisar ilçesinde MHP İlçe Başkan adayı olan ancak genel merkezin tavsiyesi ile çekilen Orhan Bal’dan da konu ile ilgili sert tepki geldi.

Tarım’ın sözleri sonrası şok olduğunu ifaden Bal, Trabzon’un Günebakış gazetesinde yer alan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “MHP İl Başkanı böyle bir açıklama yapamaz. Genel Başkanımız katil Apo için televizyonda böyle bir şey demez. 35 bin Mehmetçiğin kanıyla boğulsun. Eğer genel başkanımız böyle bir şey desin, bu şehitlerin kanı onu da boğar.

Genel merkez bu il başkanını hemen görevden alması lazım Trabzon’da demek MHP camiasına söyleyeceği bir şeyi bulamayan kişinin il başkanlığıyla ne işi var. MHP tarihinde böyle ilginç açıklama yapan bir il başkanı olmadı. Yazık bu kutlu davaya.” 

BAHÇELİ’DEN ÇOK TARTIŞILAN YORUM GELMİŞTİ

İstanbul’da 23 Haziran’da tekrarlanan Büyükşehir Belediye seçimine günler kala terörist başı Öcalan’ın HDP’ye yaptığı tarafsızlık çağrısı gündeme oturmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörist başı Öcalan’ın mektubuna yönelik, “İmralı’da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çeken terörist başı anlaşılan odur ki, HDP’nin istismarına müdahale etmek, hatta önüne geçmek maksadıyla tarafsızlık çağrısı yapmıştır.

Terörist başının mektubu HDP’nin vahim sapmasına, Zillet İttifakı’na verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur.”

Bahçeli’nin bu ifadeleri, günlerce tartışılmıştı.

Kaynak Yeniçağ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı | CANLI YAYIN

HIZLI YORUM YAP