Merkel'den Suriyeli mülteciler için Türkiye'ye övgü, AB üyeliğini beklemiyorum, Türkiye'ye Fon! | SİYASET
DOLAR

32,4570$% -0.11

EURO

34,7442% -0.68

STERLİN

40,5839£% -0.58

GRAM ALTIN

2.437,28%0,06

ÇEYREK ALTIN

4.043,00%-0,19

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Merkel’den Suriyeli mülteciler için Türkiye’ye övgü, AB üyeliğini beklemiyorum, Türkiye’ye Fon!

Merkel’den Suriyeli mülteciler için Türkiye’ye övgü, AB üyeliğini beklemiyorum, Türkiye’ye Fon!

Merkel’den Suriyeli mülteciler için Türkiye’ye övgü, AB üyeliğini beklemiyorum, Türkiye’yi Fonlayacağız! Almanya’dan şok bir açıklama geldi, Suriyeliler için para verip ( fonlayıp) orada kalmalarını sağlayacağız diyerek büyük bir çıkış daha yaptı.

Erdoğan mazlumları vermeyiz demişti, Merkel İse Suriyelilerin Avrupa’ya girişini engelleyerek Türkiye’ye daha fazla para verip Türkiye’de kalmasını destekleyeceğiz diyerek çıkışı gündem oldu.

Ak parti ise henüz bunla ilgili bir açıklama yapmazken, Almanya’nın bu durumu diğer ülkeler içinde geçerli olacağı ve Göçmenlerin Türkiye tutulmasının sebebin ise AB birliği ve Avrupa başta olmak üzere ABD’nin isteği olarak göze çarpıyor.

GÖZLER ERDOĞAN’DA SIĞINMACILARI SURİYELİLER İÇİN BU SEFER NE DİYECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise parayı almayıp Suriyeliler ve göçmenleri kabul etmeyerek Avrupa ülkelerine gönderip göndermeyeceği ise merak ediliyor.

Erdoğan’ın diğer taraftan AB ülkelerinden para karşılığı sığınmacı aldığı daha önce ‘de açıklanmıştı.

DUVAR – Almanya Başbakanı Angela Merkel, eylül ayındaki seçimlerde görevi bırakması öncesinde son geniş kapsamlı basın toplantılarından birini düzenledi. Gazetecilerden çok sayıda soru alan Merkel, başbakanlığı bırakmasının ardından ne yapacağına henüz karar vermediğini söyledi. Korona virüsü salgınına karşı aşı yaptırılması için çağrıda bulunan Merkel, Türkiye’yle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

‘TÜRKİYE SIRADIŞI BİR İŞ YAPIYOR’

Almanya Başbakanı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ye yapılan anlaşma kapsamında çok sayıda Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapmasından övgüyle söz etti. Merkel, “Türkiye Suriyeli sığınmacılarla ilgilenmek konusunda sıradışı bir iş yapıyor. Bu anlaşmanın devam etmesini istiyorum, insanlar için en iyisi bu” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN AB’YE ÜYE OLMASINI BEKLEMİYORUM’

Merkel, Ankara’yla yakın ilişkiler istediğini ama Türkiye’nin AB’ye üye olmasını beklemediğini belirtti.

‘YUNANİSTAN-TÜRKİYE UZLAŞMASI İÇİN SABIR GEREKİYOR’

Merkel, Kıbrıs’ta kapalı Maraş’ın bir kısmının daha açılması kararı ve iki devletli çözümün yeniden gündeme getirilmesi nedeniyle Ankara ile Atina arasında yaşanan krizi de değerlendirdi. İlgili bir soruya yanıtında son anlaşmazlığın durumu zorlaştırdığını ve görüş ayrılıklarını aşmak için sabır gerektiğini belirten Merkel, “Bu bir gerileme oldu ama cesaretimiz kırılmamalı” ifadelerini kullandı.

AB’YE ORTAK İLTİCA POLİTİKASI İÇİN ÇAĞRI

Merkel’in, Avrupa Birliği’ne kendi ülkelerinde zulümle karşı karşıya bulunan insanlar için ortak bir iltica politikası çağrısında bulunması da dikkat çekti. Merkeli böyle bir politikanın tercihen Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile işbirliği içinde oluşturulması gerektiğini belirtse de, “Ama bunun çok uzağındayız” diye konuştu.

‘BELARUS’UN LİTVANYA ÜZERİNDEN AB’YE MÜLTECİ SOKMASI KABUL EDİLEMEZ’

Merkel, Belarus’un Brüksel’in yaptırımlarına tepki olarak, bir AB üyesi olan komşusu Litvanya’ya birçoğu Türkiye’den gelen mültecileri gönderdiğine dair haberleri ise ‘kabul edilemez’ diye niteledi.

‘NE KADAR ÇOK AŞI YAPTIRIRSAK O KADAR ÖZGÜR OLURUZ’

Almanya Başbakanı, basın toplantısında korona virüsüne karşı aşı yaptırılması çağrısında da bulundu. “Hepimiz normalimizi geri istiyoruz” diyen Merkel, “Ne kadar çok aşı yaptırırsak, o kadar özgür oluruz” diye konuştu. Merkel, “Aşıya inananlardan, size güvenenleri ikna etmeye çalışmanızı istiyorum. Aşı sadece sizi değil, umursadığınız ve sevdiğiniz insanları da korur” dedi.

‘NE YAPACAĞIMI DÜŞÜNECEK VAKTİM OLMADI’

26 Eylül’de düzenlenecek federal seçimlerde aday olmayan Merkel, başbakanlığı bıraktıktan sonra ne yapabileceğine dair düşünmek için henüz vakti olmadığını da söyledi. Merkel, kadın-erkek eşitliği konusunda kendisinden çok daha fazla şey yapan kadınlar olduğunu ama kendisinin de bu alanda bir şeyler başardığına inandığını belirtti. (DIŞ HABERLER)

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

EREN-15 OPERASYONUNDA PKK’LI 3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

HIZLI YORUM YAP