Mansur Yavaş'ın 'işten kimseyi çıkarmadım' söylemlerine sendikalardan anında yalanlama geldi! | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Mansur Yavaş’ın ‘işten kimseyi çıkarmadım’ söylemlerine sendikalardan anında yalanlama geldi!

Mansur Yavaş’ın ‘işten kimseyi çıkarmadım’ söylemlerine sendikalardan anında yalanlama geldi!

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı görevinde bulunan Mansur Yavaş’ın “İşten kimseyi çıkarmadım” söylemlerine sendika temsilcilerinden anında cep geldi. Bu cevap koçaman bir ”yalanlama” oldu. Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Toruntay, “Mansur Yavaş 500’e yakın işçi emekçiyi ekmeğinden etti” diyerek tarihe notunu düştü…

 

 

 

Son seçimlerde CHP’ye geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi  Başkanı Mansur Yavaş’ın “İşten kimseyi çıkarmadım” söylemlerine anın da  sendikalardan yalanlama geldi.

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay ve Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sipahi, Yavaş’ın AK PARTİ’den başkanlığı devraldığı  günden bu yana hemen  hemen 500 emekçi işçi’yi işten çıkardığını, 6 bin 500 kişiyi de işe aldığını açıkladı.

Toruntay “Mansur Yavaş işçi çıkarmadığını beyan etti. Ancak 500’e yakın kişiyi ekmeğinden etti” dedi.

Birçok personelin de sürüldüğünü ifade eden Toruntay, “Belka şirketinde 7 bin çalışandan pandemi döneminde sadece 37 kişi ücretsiz izne çıkarılmıştı. 30 Haziran itibarıyla 13 işçi arkadaşımız işten çıkarıldı. 6 bin çalışanın olduğu BUGSAŞ şirketinde ise, içerisinde temsilcimiz Pınar Ercan’ın da olduğu toplam 10 kişi ilk olarak ücretsiz izne çıkarıldı ve daha sonra iş akitleri feshedildi” dedi.

Sipahi ise, “Haklarını arayan 3 işçiyi, bütün haklarını gasp ederek işten çıkardılar. İşçiler, sendikal baskıya maruz kaldı” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Sabah 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘görüştük’ diyerek duyurdu: Taliban bize teklif etti kararımızı vermedik

HIZLI YORUM YAP