Kılıçdaroğlu: Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren Son uyarımdır! | SİYASET
DOLAR

32,3560$% -0.09

EURO

34,6534% 0.03

STERLİN

40,6120£% 0.05

GRAM ALTIN

2.385,03%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.915,00%0,18

a

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere yönelik bir açıklama yaparak, dark web dünyası ve Cambridge Analytica’ya dikkat çekti. Kılıçdaroğlu bu kez isim de vererek, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u işaret etti.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a seslendi.

Kılıçdaroğlu, “Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. Son uyarımdır!” ifadelerini kullandı.

bu açıklama ile birlikte dünyanın bir çok alanında faaliyet gösteren hacker ekiplerinin olduğu biliniyor. Genel olarak RUS istihbarat birimlerinin yönettiği ve kurduğu birimlerin dünyanın çeşitli ülkelerine önemli adamlarına bilgi verdiği biliniyor, aynı zamanda siber saldırıda bunlardan sadece birisi.

Etkili oldukları yollar ise ekiplerin koordineli olarak çalışması, veri dataları, montajlar, sahte belge ve yazışmalar konusunda uzman olan ekiplerin her yere sıza bilme yetenekleri var.

saldırılarının farklı kısımları ise ddos IP tabanlı olduğu için geçici bir IP ile telefonlara kadar erişime engelleyebilir, telefon hatlarını kesebilir.

sahte belge ve ses kayıtları gerçekleştirebilir. veri datalarına sızabilir ve bu sayede dijital olan verilere kadar değiştiren bir ekip olduğu biliniyor.

Rus yönetiminin kontrolünde olan bu ekibin Rusya için çalıştığı da biliniyor fakat bu bilgilere ve yönetime karşı olan gruplarda var. dünyanın farklı alanında olan gönüllüler de bu ekibin içine kadar sızabilme yeteneğine sahip oldukları da biliniyor.

Türkiye’de ise bazı hackerlerin bu ekibi uzun süredir izliyor. twitter gibi alanlarda bot hesap üreten ekiplerin gerçek bir hesap gibi bot hesaplar ile propaganda yaptığı biliniyor. ABD seçimlerine kadar kısmı olarak etki etsellerde son aşamada başarısız oldukları bir gerçek. Tüm yönleri ile bilinen grup üyeleri Rusya içinde çalıştığı ve ekibin 10 kişiden oluştuğu ve alt kısımlarında binlerce kişiye emir verdiği açıklanmış ve bazı ülkelerde bu grubun internet sitesi de kapatılmış ve sonrasında union siteler kurulmuştu.

Cambridge Analytica: Bu firmanın seçimler için algı çalışması yaptığı ve kitleleri oy kullanmadan alı koyduğu veya seçmenin diğer kişiye oy vermemesi için sahte bilgileri sürekli olarak gösterdiği biliniyor. Bunları da elde ettikleri verilerden ortaya çıkararak yaptıkları biliniyor. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Erdoğan İzmir Mitingi, İzmir meydanı boş kaldı, manipülasyonun ayrıntıları

HIZLI YORUM YAP