İyi Parti ve CHP Ulusal Yas talebin 'de bulundu, Erdoğan henüz ulusal yas ilan etmedi | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • İyi Parti ve CHP Ulusal Yas talebin ‘de bulundu, Erdoğan henüz ulusal yas ilan etmedi

İyi Parti ve CHP Ulusal Yas talebin ‘de bulundu, Erdoğan henüz ulusal yas ilan etmedi

Irak’ın kuzeyinde son 2 günde meydana gelen terör saldırılarında 12 askerimizin şehit olması, Türkiye’nin gündemine oturdu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Zorlu, şehit haberlerinin ardından “Milli Yas” çağrısında bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Zorlu, milletin birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmek adına Milli Yas ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

Ardından, AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin ortak bildirisine karşılık olarak CHP Grup Başkanlığı ayrı bir bildiri yayımladı. Bildiride, TBMM’nin derhal kapalı oturum düzenlemesi ve Milli Savunma Bakanı’nın Meclis’e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi talep edildi. Ayrıca, şehit haberlerinin ardından ulusal yas ilan edilmesi çağrısı yapıldı.

Bildiride vurgulanarak, “Ülkemiz 22-23 Aralık 2023 geceleri gelen kara haberlerle sarsılmıştır. 12 vatan evladının şehit düştüğü alçak saldırılar, terörün kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir” denildi. CHP Grup Başkanlığı, hain saldırıların neden engellenemediğinin ve sorumluların ihmalleri olup olmadığının açıklığa kavuşturulmadan atılacak adımların, şehitlerin hatırasına bir saygısızlık olarak değerlendirildiğini ifade etti.

CHP lideri Özgür Özel, sosyal medya paylaşımıyla bildiri metnini yayınlayarak, “Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bunu yaparken de sorumluların arkasına dizilmeyeceğiz. Terörü kınamıyor LANETLİYORUZ!!! Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. Türkiye, şehit haberlerinin yarattığı derin üzüntüyle birlikte terörle mücadelede kararlılığını sürdüreceğini vurguluyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Tayyibe Merve Çakar İYİ Parti’ye katıldı

HIZLI YORUM YAP