Doğu Perinçek HDP ve İYİ Parti işbirliği belge belge ispatlandı | SİYASET
DOLAR

32,5175$% 0.08

EURO

34,9781% -0.15

STERLİN

40,8309£% -0.14

GRAM ALTIN

2.436,68%0,04

ÇEYREK ALTIN

4.051,00%-0,02

a

Doğu Perinçek HDP ve İYİ Parti işbirliği belge belge ispatlandı

Doğu Perinçek HDP ve İYİ Parti işbirliği belge belge ispatlandı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İYİ Parti’nin HDP’yle işbirliğini inkar ederek kamuoyunu yanılttığını belgeleriyle ispatladı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Ümit Dikbayır, Haber türk canlı yayında HDP’yle kurdukları yeni anayasa komisyonunu, Meral Akşener’in “HDP Kürt siyasi hareketinin temsilcisidir” sözünü ve partisinin bu işbirliğini duyuran eski genel merkez yöneticisinin varlığını inkar etti.

HDP ve İYİ Parti işbirliği belgelerle ispatlandı

Bu inkara yazılı ve görsel belgelerle çevap veren Doğu Perinçek, İYİ Parti – HDP ittifakının kanıtlarını tek tek ekrandan ifşa etti.

İYİ Parti’nin yakın dönemdeki yaptığı açıklamalarına rağmen, HDP ile kurdukları ortaklığı inkar etmelerinin yanıltıcı olduğu bir kez daha gösterdi. Habertürk’te  Didem Arslan Yılmaz’ın misafiri olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP- İYİ Parti(İP), HDP ve Sadet Partisi’nin(SP) 2018 Ocak ayında birlikte kurduğu “yeni anayasa komisyonu” hakkında açıklamalar da bulundu. Perinçek, komisyonunun eski İYİ Parti Medya ve Propaganda Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya tarafından kamuoyuna duyurulduğunu anlattı.

İYİ PARTİ’Lİ VEKİLİN YALANI ORTAYA MI ÇIKTI ?

Programın diğer konuğu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ümit Dikbayır, önce HDP ile kurdukları yeni anayasa komisyonunu inkar etti, bunun bir iftira olduğunun altını çizdi. Dikbayır ardından, Adem Taşkaya için “Partimizde böyle bir yöneticimiz yok” dedi. Bunun üzerine Doğu Perinçek açtı ağzını yumdu gözünü, Adem Taşkaya’nın 1 Mart 2018 tarihinde İYİ Parti’de söz konusu göreve atandığını gösteren, Ümit Özdağ imzalı atama belgesini HaberTürk programın da canlı yayında ifşa etti. Özdağ o dönemde Medya ve Propagandadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısıydı. İmzalı belge, Dikbayır’ın partisi hakkında gerçekleri söylemediğini ortaya döktü.

HDP’YLE BİRLİKTE YENİ ANAYASA KOMİSYONU

Doğu Perinçek programın devamın da İYİ Parti ve HDP’nin de yer aldığı “Yeni Anayasa Komisyonunu” kamuoyuna açıklayan ikinci kişinin CHP’li İbrahim Kaboğlu olduğunu söyledi. Dikbayır’ın bunu da inkar etmesi üzerine Vatan Partisi Genel Başkanı, CNN Türk’te 3 Ekim 2019 tarihinde Kaboğlu’nun söylediği sözleri hatırlattı. Kaboğlu, o programda “2018 Ocak ve Nisan ayında dört parti arasında yapılan anayasa çalışmasına ilişkin bir bilgidir. Doğrudur. CHP, HDP, SP ve İyi Parti uzmanlarıyla, yetkilileriyle bir ortak paydalar oluşturan anayasa raporu hazırlandı.” ifadelerine yer vermişti. Perinçek, Kabloğlu’nun açıkladığı yeni anayasa taslağının önsözünü de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yazdığını söyledi. Bu taslakta açık bir şekilde Türk milleti kavramının çıkarılması savunulmuş ve anayasanın değiştirilemez maddelerinde değişiklik önerilmişti.

AKŞENER’İN KONUŞMASINI VİDEOYLA İSPATLADI

Doğu Perinçek, Vatan Partisi’nin HDP’nin kapatılması için mücadele verirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in HDP için “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” dediğini belirtti. Dikbayır ise Akşener’in böyle bir sözünün bulunmadığını söyledi.

Perinçek, hemen Akşener’in bu ifadesinin bulunduğu 26 Haziran 2018 tarihli konuşmasının videosunu göstererek yanıt verdi.

Dikbayır, video karşısına çıkınca itirazını sürdüremedi. Zira, Akşener’in HDP’yi bu şekilde nitelendirmesini gerekçe gösteren İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi, Genel Başkan Başdanışmanı emekli Tuğgeneral Ali Aydın, Kurucu olduğu partisinden 13 Temmuz 2018’de istifa etmişti. Benzer şekilde Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da 17 Şubat 2020’de partisinin HDP ile iyi ve yakın ilişkiler kurmasına  tepki göstererek İYİ Parti’den istifa etmişti.

Perinçek, programda “İYİ Parti, Vatan Partisi gibi ‘HDP kapatılsın” diyebiliyor mu?’ diye sorunca Dikbayır’dan bu çağrıya yanıt gelmedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Aksoy′dan Hafter′in tehdidine tokat gibi cevap !

HIZLI YORUM YAP