Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müzisyenlere müjde geldi | SİYASET
DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

a

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müzisyenlere müjde geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısında müzisyenlik yapan emekçiler için müjdeyi verdi…

 

Erdğan 4 milyar 600 2 milyon lira’yı hibe ettiğini duyurdu !

 

Muhalefet medyasında ise çözüm yerine, ” Erdoğan müzisyenleri görmüyor” olarak dezenformasyon çalışması yapmıştı.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı gerçekleşirken Ak Parti sözcüsü Çelik basın toplantısı düzenledi.

 

Sözcü Çelik, “Müzisyen arkadaşlarımıza seslerini duyduğumuzu söylemek isterim. Müzik susmasın sloganı ile destekler müzisyen arkadaşlarımıza ulaştırılıyor. Daha fazlası için gayret ediyoruz” dedi.

 

SANTÇILARA DESTEK PAKETİ 

 

Yaşana kovid-19 salgını  nedeni ile bir takım tedbirlerin alındığını söyleyen ve normalleşme sürecine geçildiğinin altını çizen Çelik, tüm dünyanın etkilendiği bu süreç içerisinde Türkiye’nin de salgından olumsuz bir şekilde etkinlendiğini söyledi.

 Çelik, konuşmasının devamında ise ; 

“Özellikle son günlerde müzisyen arkadaşlarımızın seslerini duyduğumuzu, onların ilettikleri mesajları sosyal medyadan ve başka mekanizmalardan değerlendirdiğimizi bilmenizi isterim. Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, sanatçılarımıza, tiyatrocu ve müzisyenlere verdiği destek önemlidir. Sayın Bakanımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığındaki arkadaşlarımıza bu yakın ilgilerini sürdürmelerinin önemli olduğunu ve bunun için de kendilerine teşekkür ettiğimizi ifade etmek isterim.”

“Müzik susmasın” projesi kapsamında bu desteklerin müzisyenlere ulaştırılacağını belirten Çelik, şöyle devam etti:

“Nasıl gerçekleşecek mekanizma? Müzik sendikası, müzik birlikleri ve müzik derneklerinden oluşan 9 sivil toplum kuruluşu, Bakanlığımızın hiçbir müdahalesi olmaksızın 31 bin sanatçıyı bildirmiştir. Bu çerçevede toplam verilecek bu son desteklerle birlikte 250 milyon liraya ulaşan bir destek verilmiş olacaktır. Burada esas tabii ki bu pandeminin yoğun zararlarını telafi etmektir ama bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da çok yakın bir ilgiyle, Sayın Bakanımızın da konuyu takip ettiğini, bizim parti olarak takip ettiğimizi ve bütün sanatçı arkadaşlarımızın mesajlarını aldığımızı, seslerini duyduğumuzu, bunun bizim gündemimizde olduğunu bir kere daha ifade etmek isterim.”

Salgın döneminin başından itibaren tiyatrolara verilen desteğin de önemli olduğuna işaret eden Çelik, “Bu kapsamda şimdiye kadar 37 milyon destek sağlandı. 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri içinde 25 milyon tutarında bir turne desteği söz konusu olacak. Dolayısıyla bugün sanat susmasın, müzik susmasın, bu projeleri yakın bir şekilde parti olarak da bizim takip ettiğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.

Çelik, daha fazlası için gayret ettiklerini ve çalıştıklarına dikkati çekerek, “Bütün dünyayı olumsuz etkileyen bir süreç halen devam ediyor. İnşallah bu dönemi de atlattıktan sonra müzisyenlerimizle özgür bir şekilde, eski günlerdeki gibi buluştuğumuz ortamlara kavuşmayı temenni ediyoruz.” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Faik Öztrak: Ya Süleyman Soylu İstifa Edecek Yada Meclis Başkanı İstifa Edecek

HIZLI YORUM YAP