Cihat Yaycı : Montrö bizim yumuşak karnımız değil, kimse tehdit etmesin | SİYASET
DOLAR

32,4485$% -0.13

EURO

34,7683% -0.6

STERLİN

40,5907£% -0.52

GRAM ALTIN

2.442,77%0,29

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%-0,19

a

Cihat Yaycı : Montrö bizim yumuşak karnımız değil, kimse tehdit etmesin

Emekli Amiral Cihat Yaycı, Kanal İstanbul ve Montrö tartışmalarına son noktayı koymuştu. Yaycı, “Montrö bizim yumuşak karnımız değil. Bizi bununla kimse tehdit etmesin” demişti.

104 emekli amiral skandal bir bildiriye imza atıp “Kanal İstanbul’un yapılması ve Montrö Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması endişe yaratmaktadır” açıklaması yaptı.
Kanal İstanbul ve Montrö ile ilgili durum hakkında daha önce katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan Emekli Amiral Cihat Yaycı, “Kanal İstanbul, deniz hukuku açısından Montrö sözleşmesini etkilemez. Türkiye 1936’nın Türkiye’si değil artık. Türkiye orta ölçekli güçlü bir devlet. İstanbul Boğazı uluslararası bir boğaz değil. Marmara denizi iç su rejimine tabi Türk gölüdür. Montrö feshedilmeye kalkılırsa diğer ülkeler zarar eder. Siz bir şeye benim yumuşak karnım şurası derseniz herkes buraya saldırır. Bizim yumuşak karnımız yok. Montrö bizim yumuşak karnımız değil. Bizi bununla kimse tehdit etmesin. Türkiye eski Türkiye değil. Çok güçlü devlet. Safsata var hikaye şu.. Diyor ki ‘ABD batılılar Karadeniz’e girmek istiyorlar’. Karadeniz’de Montrö sözleşmesine göre bulundurabileceği kuvvet ve gün sayısının ancak %12’si %13’ü kullanılıyor şuan. Zaten daha fazlasını kullanırlar ama kullanan yok” demişti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Montrö bildirisinde imzası bulunan Emekli Tuğamiral Ertürk: “Asıl darbeci iktidar” Süleyman Soyluya Sert Sözler!

HIZLI YORUM YAP