CHP'li Aydın Ayaydın, AKP'den Muğla Belediye Başkan Adayı Olabilir | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

CHP’li Aydın Ayaydın, AKP’den Muğla Belediye Başkan Adayı Olabilir

2024 yerel seçim çalışmalarının hız kazandığı şu günlerde, gazeteci İsmail Saymaz’ın sosyal medya hesabından yaptığı iddia, dikkatleri çekti. Saymaz, CHP İstanbul eski milletvekili Aydın Ayaydın’ın AKP’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını öne sürdü.

İddiasında Ayaydın’ın AKP ile görüştüğünü ifade eden Saymaz, teklifin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1.5 ay önce yapıldığını belirtti. Ayaydın’ın kızı Derya Ayaydın’ın ise AKP’den İstanbul milletvekili olarak görev yaptığı bilgisine ulaşıldı.

İsmail Saymaz’ın paylaştığı diğer bilgiler arasında, AKP’nin büyükşehir belediyeleri için düşündüğü diğer adaylar da yer alıyor. İzmir için Hamza Dağ, Erzurum için Mehmet Sekmen, Mardin için Veysi Şahin, Aydın için Mustafa Savaş ve Balıkesir için Yücel Yılmaz’ın adlarının geçtiği belirtildi.

Aydın Ayaydın ile yapılan röportajda, teklifin Erdoğan tarafından 1.5 ay önce kendisine iletilmiş olduğunu doğrulayan Ayaydın, bu gelişmeyi Saymaz aracılığıyla kamuoyuna duyurdu. Ayaydın’ın bu radikal kararı, siyasi arenada sürpriz bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Özge Falyalı’dan 50 milyon dolar rüşvet aldığı iddia edilen Ak Partili Fuat Oktay konuştu

HIZLI YORUM YAP