Ak Partili Hulusi Akar: Suriyeli Kardeşlerimizi zora sokacak karar almayız! | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Ak Partili Hulusi Akar: Suriyeli Kardeşlerimizi zora sokacak karar almayız! Bu açıklama sosyal medyada tepki topladı! Hulusi Akar’ın Suriyeliler için söylediği söze sosyal medya kullanıcılşarı ve Türk milleti tepki gösterdi.

AK PARTİ DAHA ÖNCEDE SURİYELİLERE SAHİP ÇIKACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Ak Partinin Cumhurbaşkanı Erdoğan daha öncede Suriyelileri yedirip içirmeye devam edeceğiz demişti. Hulusi Akar’da benzer açıklama yapması tepki topladı, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ Ser tepki gösterdi, Sen nerenin bakanısın Suriye’nin mi?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın savunma bakanları ve istihbarat başkanlarının yarın Rusya’da yapılacak toplantıda bir araya geleceğini duyurdu.

Akar toplantı öncesi Türkiye’de yaşayan Suriyeli sağınmacılara ilişkin de bazı değerlendirmeler yaptı, her zaman gönüllü dönüşün esas olduğunu vurguladı.

Akar, “Onları zora sokacak herhangi bir durum veya böyle bir karar almamız asla söz konusu değil. Rahat, müsterih olsunlar. Bu tutumumuz herkes tarafından bilinmeli ve buna göre davranılmalı. Bu konuda son derece net bir politika izliyoruz” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de 3 milyon 535 bin 898 Suriyeli sığınmacı yaşıyor.

Türkiye’de yabancı yoğunluğunun Türk vatandaşı nüfusuna oranla yüzde 20’yi aştığı 63 ildeki 1169 mahalle ise yabancıların yeni başvurularına ve adres değişikliklerine kapatılmış durumda.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Erzincan’da Sarıgül farkı

HIZLI YORUM YAP