HDP Diyarbakır il eş başkanları gözaltında | SİYASET
DOLAR

32,3402$% 0.17

EURO

35,2084% 0.04

STERLİN

41,1863£% 0.09

GRAM ALTIN

2.246,35%0,14

ÇEYREK ALTIN

4.073,00%0,00

a

HDP Diyarbakır il eş başkanları gözaltında

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tarafında sürdürülen terör soruşturma kapsamında HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeydan Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık ile Yenişehir İlçe Eş Başkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı yine savcılık tarafınca gözaltına alındı.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında  sürdürülen terör soruşturma kapsamında HDP Diyarbakır İl Başkanlığı ile Yenişehir İlçe Başkanlığı binalarına bugün polis ekiplerinin başlattığı arama sürüyor. Soruşturma kapsamında HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeydan Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık ile Yenişehir İlçe Eş Başkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı savcılık tarafınca gözaltına alındı.

Gözaltına alınan eş başkanlar ifadeleri alınmak üzere emniyette misafir ediliyor.

19 Ekim günü saat 15.00 sularında merkez Sur ilçesindeki Fiskaya semtindeki duvara yasa dışı pankart asıp, kaçan Abdulbahri Mavlay ile Serhat Keklik, polis ekiplerince güvenlik kamerasında tespit edildi. Takibi sürdüren ekipler, Mavlay ve Serhat Keklik ile kimliği tespit edilemeyen bir kişiyle beraber Yenişehir HDP İlçe Başkanlığı’ndan çıkıp taksiyle Fiskaya-Dicle Üniversitesi yolu üzerindeki duvara ve ardından Batıkent 13’üncü otobüs durağına yasa dışı ve Kürtçe ibareler içeren pankartı astıkları tespit edildi. Pankartları asan Mavlay ve Keklik ellerindeki poşet ve fırçalarla geldikleri HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasına geldiklerini belirleyen polis ekipleri harekete geçti. Mavlay ve Keklik, HDP il binasında çıktıkları sırada savcılık talimatıyla polis ekiplerince gözaltına alındı.

Yasa dışı pankart astıkları gerekçesiyle Mavlay ve Keklik’in gözaltına alınmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Sulh Ceza Hakimliği’nin arama kararı doğrultusunda HDP Diyarbakır İl Başkanlığı ile Yenişehir İlçe Başkanlığı binasında arama başlatıldı.

Öte yandan HDP binalarında yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman, örgütsel notlar, dijital malzemeler, toplatma kararı bulunan çok sayıda kitap-dergi-gazete, PKK/KCK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu posterler, tişört, resimler, YPG/PKK terör örgütünün sözde bayrak/flamasının olduğu bez parçaları ele geçirildi.

 

7 SAAT SÜREN ARAMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin önünde oturma eylemi sürdürdüğü HDP İl Başkanlığı ile Yenişehir Başkanlığı binalarında öğle saat 12.30’da başlatılan aramalar saat 19.30’da sona erdi.

Polis ekiplerince 7 saat süren arama çalışmalarında HDP binalarında ele geçirilen çok sayıda örgütsel doküman, örgütsel notlar, dijital malzemeler, toplatma kararı bulunan çok sayıda kitap-dergi-gazete, PKK/KCK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu posterler, tişört, resimler, YPG/PKK terör örgütünün sözde bayrak/flamasının olduğu bez parçalarına el konuldu. Arama çalışmalarının sona ermesinin ardından soruşturma kapsamında haklarında gözaltına kararı çıkarılan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık, ifadeleri alınmak üzere Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan, polis ekipleri HDP il binasında ayrıldıkları sırada evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, ‘Kahrolsun HDP’ sloganları attı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Malta Büyükelçisi Erdoğan’a mektup

HIZLI YORUM YAP