Sağlık Bakanlığı’ndan BioNTech aşısı için yeni karar | Sağlık
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Sağlık Bakanlığı’ndan BioNTech aşısı için yeni karar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısında ikinci doz için 4 hafta olarak belirlenen bekleme süresinin 6-8 haftaya çıkarıldığı dün duyurmuştu. Bu kararın ardından ikinci doz için alınan  randevular da iptal edilmişti. Bu sabah yeni bir karar alan bakanlık isteyenlerin ikinci doz aşıyı olabileceğini açıkladı.Yeni randevular ise 6-8 hafta arasına verilecek.

 

 

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta çıkarıldığını duyurdu. Kararın, mevcut randevuları da etkilediği belirtilmişti. Bu kapsamda, randevular düşürülmüştü.

Ancak, bugün bu uygulamadan vazgeçildi. Sağlık Bakanlığı, BioNTech aşısında alınan ikinci doz randevuların korunacağını duyurdu. Yeni randevular ise 6-8 hafta arasına verilecek.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

* Koronavirüs Bilim Kurulumuz, aşı programı dahilinde vatandaşlarımıza uygulanmakta olan Covid-19 Biontech aşısında, mevcut tecrübe ve kanıtlara dayanarak birinci doz ile ikinci doz arasındaki sürenin 6 ila 8 haftaya uzatılmasının uygun olduğu yönünde karar almıştır.

* İkinci doz için randevu almış kişiler, randevu gününde aşı olabilecekleri gibi, randevularını yeni karar doğrultusunda güncelleyebileceklerdir. Yeni randevu alacaklar için bu süre dikkate alınacaktır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Son dakika: Sağlık Bakanlığı, 28 Nisan 2021 güncel koronavirüs verilerini paylaştı

HIZLI YORUM YAP