Sağlık bakanı Fahrettin Koca'nın 2021 bütçe konuşmasının | Tek parça | Sağlık
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Sağlık bakanı Fahrettin Koca’nın 2021 bütçe konuşmasının | Tek parça

Sağlık bakanı Fahrettin Koca’nın 2021 bütçe konuşmasının | Tek parça

Koronavirüs döneminde dünya sağlık örgütü ve bir çok ülke tarafından başarısı parmakla gösterilen Ak Parti hükümeti Sağlık bakanı Fahrettin Koca 2021 bütçe konuşması da büyük alkış aldı. Koca “Biz bu kiti gündeme getirdikten sonra siz geriye dönük işlem yaptınız.”  dedi.

 

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2021 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2019 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerine katıldı.

Bakan Koca CHP’nin test kitlerinde “Devlet 100 milyon lira zarara uğratıldı” iftirasına belgelerle sert bir şekilde cevap verdi.

Koca, 6 firma ile girilen ihale ve süreçle ilgili şunları kaydetti;

“Biz Dünya Sağlık Örgütünün onay verdiği bir kite 8,75 dolar vererek yurt dışından almaya başlamıştık. Ve erken dönemde bu kiti yerlileştirmiş olduk. Bu kiti yerlileştirdiğimizde fiyatı 32 liraydı yani 8,75 dolarken 32 liradan almaya başladık. Devamında yeni ruhsat alan firmalar oldu. Bunun üzerine bu firmalara bu kiti bize kaça vereceklerini sorduk. Bu kiti 8 dolardan aşağı veren olmadı. Ve sonra toplam 12 tane yerli üretilen kit noktasına geldi. 12 tane kitin üretildiği dönemde ihaleye çıktık, 6 firma ihaleye girdi. Bu 6 firma ihaleye girdiğinde fiyatı kaça düştü biliyor musunuz? 9,8 liraya. Peki, 9,8 lira gerçekte bu kitin değeri miydi? Hayır, değildi. Çünkü iki firma mücadele etti. Yurt dışındaki pazarı kapatma açısından ülkede satışı gerekiyor. Ülkede satış yapmadan yurt dışına satış yapmanız söz konusu olmadığı için firmalar birbirleriyle yarıştı. Maliyetinin altına, 9,8 liraya inmiş oldu. 9,8 liraya inen bu kitten sonra firmayı çağırarak, ‘daha önce alınmış olan 1,7 milyon kitin fiyatını 9,8 liraya çekeceksiniz’ dedim. Ben bunu yaptım.”

CHP’NİN 100 MİLYON ZARAR İFTİRASI

Koca, muhalefet milletvekillerinin, “Biz bu kiti gündeme getirdikten sonra siz geriye dönük işlem yaptınız.” şeklindeki iddialarının da gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Elindeki faturaları gösteren Koca, iddiaların fatura kesimlerinden çok daha sonra gündeme geldiğini vurguladı.

Yerli test kitlerinde CHP’nin sosyal medyadaki iftirasına cevap veren Koca “Kaçmayın bekleyin. Peki sonrasında 9.8 liraya çekmek kamunun mantığına uygun mu. Ben bunu yaptım. Demin bu kürsüden 83 milyona hitaben şöyle dendi. Dendi ki biz bu kiti gündeme getirdik. Biz getirdikten sonra siz geriye dönük işlem yaptınız. Öyle diyorsunuz değil mi. Nu gördüğünüz fatura 16 Temmuz. peki bu ihaleden kaç gün sonra – 1-8 Temmuz arasıyldı 16’sı bu kesildi – Peki sisizn ifadenizi okuyorum; “Yerli Covid-19 test kitlerinin bakanlığa 4 ay arayla 6 kat fiyat farkıyla satıldığı iddiası var. 9 liralık kitin 9 Dolara, o dönemki kurla yaklaşık 60 liradan alındığını duyuyoruz. Bu doğruysa devletin 100 milyon Liraya yakın zararı olabilir” diye sosyal edyadaki yazınız. Aşağıdada gazetenin haberi. “dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Günlük korona virüs tablosunda dikkat çeken detay! Bir günde kaç kişi iyileşti? 1.5 milyon mu?

HIZLI YORUM YAP