Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: 4 ülkeden uçuşlarda geçici durduruldu | Sağlık
DOLAR

32,5852$% 0.3

EURO

35,0354% 0.17

STERLİN

40,8608£% 0.15

GRAM ALTIN

2.460,13%1,00

ÇEYREK ALTIN

4.079,00%0,17

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: 4 ülkeden uçuşlarda geçici durduruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: 4 ülkeden uçuşlarda geçici durduruldu

İngiltere’nin yeni tip koronavirüs COVİD-20’nin dünya’ya duyurulmasının hemen ardın dan Türkiye alarma geçti .

Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının artması ve diğer ülkelere de yayılmasına ilişkin Türkiye’den açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye olan uçuşlar geçici durduruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.” ifadelerini kullandı.

THY: HİÇBİR YOLCUMUZUN BİLET İŞLEMLERİ KONUSUNDA ACELE ETMEMESİNİ RİCA EDERİZ

İngiltere’de hızlı yayılan koronavirüsün bir türünün yüzde 70 daha hızlı yayıldığını ortaya çıkması ve uçuşların askıya alınmasının ardından Türk Hava Yolları’dan (THY)yapılan açıklamada, “Hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz” denildi.

Konuyla ilgili olarak resmi Twitter adresinden bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi,”Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika’dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiç bir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir” dedi.

SHGM’DEN AVRUPA UÇUŞLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak SHGM’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir. Saygıyla duyurulur” denildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Koronavirüste mutosyon COVİD20 korkusu Türkiye’de gelir mi ?

HIZLI YORUM YAP