Işıltılı Bir Cilde Kavuşmanın Püf Noktaları | Sağlık
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Işıltılı Bir Cilde Kavuşmanın Püf Noktaları

Işıltılı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın temeli sağlıklı bir cilt yapısının olmasıdır. Eğer görenleri kıskandıracak doğal bir ışıltıya sahip olmak istiyorsanız günlük rutininize ekleyeceğiniz birkaç püf noktasıyla bunu başarabilirsiniz.

Sağlıklı ve Işıltılı bir cilde nasıl sahip olunur? Cilt bakımı ışıltılı bir cilde sahip olmak için yeterli mi? Pürüzsüz ve parlak bir cilde kavuşmanın püf noktaları nelerdir? Leke kremi ve beyazlatıcı kremler cildi aydınlatır mı?  Bu sorularınıza geçmeden önce cildin dengesini bozan ve canlılığını yitirmesine sebep olan birkaç etkenden bahsedelim.

CİLDİNİZİN DOĞAL DENGESİNİ KORUYUN

Öncelikle yapmanız gereken şey cilt sağlığınıza özen göstermektir. Bunun için ilk olarak cildin yağ ve su dengesini bozacak gıdalardan uzak durmanız gerekiyor. Ayrıca sigara ve alkol tüketiminden de kaçınmanız cilt sağlığınız için çok önemlidir. Sağlıklı beslenme ile cildin doğal dengesini korumak için en büyük desteği de vermiş olursunuz.

Güneş ışınları ve uyku düzeni de cilt yapısını etkileyen faktörlerdir. Zararlı güneş ışınlarına maruz kalmak ve dengesiz bir uyku düzeni cildinizin doğal dengesini kaybetmesine neden olurken aynı zamanda yaşam kalitenizin düşmesine de sebep olacaktır. Çevresel faktörlerin etkisiyle birçok olumsuzluğa maruz kalan cildinizin doğal dengesini korumaya başlayarak ışıltılı bir cildin zeminini de hazırlamış olursunuz.

PÜRÜZSÜZ VE IŞILTILI BİR CİLDE SAHİP OLMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Aydınlık ve pürüzsüz doğal bir görünüm için cilt sağlığınızın iyi olması gerekiyor. Alışkanlık haline getireceğiniz birkaç dokunuş ile arzuladığınız cilde sahip olabilirsiniz. İşte o detaylar;

Bol Su İçin

Cildin nem dengesini korumak için bol su tüketin. Bol su içmek beden sağlığı için faydalı olduğu kadar cildin nem oranını da dengeler. Aynı zamanda ciltteki serbest radikallerin kolaylıkla atılmasına da yardımcı olur. Nem dengesini korumak cildin kurumasını engeller, mat ve cansız görünümü de ortadan kaldırır.

Beslenmenize Dikkat Edin

Tüketilen sağlıksız besinler cilt deformasyonlarına zemin hazırlar. Aşırı yağlı yiyecekler, gazlı ve alkollü içecekler, yüksek miktarda tuz tüketimi, sigara alışkanlığı gibi durumlar ciltte akne ve sivilce sorunlarının yanı sıra esnekliğini ve canlılığını yitirmesine de sebep olur. Sebze ağırlıklı beslenmek, doğal gıdalar tüketmek kısacası sağlıklı beslenme alışkanlığı cildinizin de sağlıklı bir görünüme sahip olmasına olanak sağlar. Doğal gıdalardan alınan vitamin ve mineraller cildin yapı taşlarını besleyerek canlı ve parlak görünmesine sebep olur.

Cilt Temizliğinize Özen Gösterin

Sağlıklı ve ışıltılı bir cildin temel kuralı temizliktir. Gün içerisinde birçok etkenden dolayı cilt yüzeyinde kir ve yağ tabakası oluşur. Her gün cildinizi uygun bir yüz yıkama jeliyle temizlemek oluşan kir ve yağ tabakasından cildinizi arındırarak nefes almasını sağlayacaktır. Nefes alabilen bir cilt ise daha canlı ve aydınlık bir görünüm sunacaktır.

Cildinize Peeling Yapın

Peeling cildi ölü hücrelerden arındırarak hücre yenilenmesini destekleyen bir yöntemdir. Cilt tipinize uygun bir peeling ile haftada bir cildinizi derinlemesine temizleyin. Ölü deriden arınan cilt yüzeyi ile cildinizin parladığını fark edeceksiniz.

Nemlendirici ve Güneş Kremi Kullanın

Cildin nem ihtiyacını tam olarak karşılayabilmesi için nemlendirici krem kullanın. Cildin elastik yapısını ve canlılığını sürdürebilmesi için neme ihtiyacı vardır. Özellikle temizleme sonrasında mutlaka nemlendirici krem sürün. Cildiniz ph dengesini koruduğu sürece aydınlık ve canlı bir görünüme sahip olacaktır.

Özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının güçlü olması sebebiyle cilt daha fazla zararlı ışınlara maruz kalır. Solgun bir cilde sahip olmak istemiyorsanız cildinizi korumak adına mutlaka güneş kremi kullanın. Güneş kremi, zararlı ışınların cildin yapı taşlarına ulaşmasını engeller ve nem dengesini korumasına yardımcı olur. Ayrıca güneş lekesi gibi deformasyonları da engeller. Böylece aydınlık ve pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz.

LEKE KREMİ VE CİLT BEYAZLATICI KREMLER ETKİLİ Mİ?

Cilt beyazlatıcı kremler genellikle aydınlık bir görünüm verebilir. Özellikle cilt lekelerine karşı üretilen bu tarz ürünler cilt tabakasında hücre yenilenmesini arttıran formüller içerir. Bu da aydınlık bir görünüme sahip olmanıza destek olabilir. Ancak leke kremi ve cilt beyazlatıcı kremlerin aydınlık bir cilt yapısı oluşturabilmesi için içeriğinin özel formüllerle geliştirilmiş olması gerekir. Çünkü beyazlatıcı kremlerin yüksek kimyasal aktiflerden oluşması durumunda ciltte ciddi deformasyonlar oluşabilmektedir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kullanılan en iyi 5 leke kremi

HIZLI YORUM YAP