Havlamayan köpek | Sağlık
DOLAR

32,4656$% -0.08

EURO

34,7253% -0.78

STERLİN

40,4840£% -0.82

GRAM ALTIN

2.435,11%-0,03

ÇEYREK ALTIN

4.042,00%-0,27

a

Havlamayan köpek

Cinsine göre sert veya tatlı görünüme sahip olan köpekler, ne olursa olsun insanların en sadık dostlarıdır. İnsanlara olan bağlılıkları ile herkesin yaşamına renk ve mutluluk getiren köpeklerin dünyasında oldukça farklı özelliklere sahip türler bulunuyor. Her köpek cinsinin kendisine has özellikleri bulunuyor. Bu özellikleri de insanların köpeklere olan sevgisini pekiştiriyor. Bununla birlikte yaşam alanı koşulları gibi pek çok nedenle köpek sahiplenirken, çeşitli özellikleri konusunda daha titiz seçimler yapılması gerekliliği oluşabiliyor. İşte bu kıstaslardan birisi de havlamayan köpek türleridir. Özellikle toplu yaşam alanlarında çevreye rahatsızlık oluşturmamak ve komşularla sorun yaşamamak adına havlama alışkanlığı daha az olan köpek cinslerinin tercih edilmesi gerekliliği oluşabiliyor.

Havlama köpeklerin iletişim şeklidir

Her köpek mutlaka havlar. Çünkü köpeklerin havlaması, hem kendi türleriyle hem de insanlar ile iletişim kurabilmelerindeki en temel araçtır. Bu yüzden havlamayan köpek gibi hiç havlamayan bir köpek cinsini bulabilmek mümkün değildir. Ancak köpeklere olan sevgisine rağmen, köpek havlamasından mütevellit çevresel olarak yaşayabileceği sorunlardan endişe duymakta çok doğaldır. Bu durumda olan kişilerde doğal olarak en az havlayan köpek cinslerine daha fazla eğilim gösteriyor. Havlama alışkanlığı türdaşlarına nazaran çok daha düşük olan bu köpek ırkları, bina ve toplu konut gibi alanlarda çevreye köpek  havlamasıyla rahatsızlık vermeden, evde köpek besleyebilmeye olanak sağlıyor.

En az havlayan köpek cinsleri

Günümüzde evde köpek beslemek isteyen ancak havlayarak, çok fazla gürültü oluşturması durumunda komşularından şikayet geleceğinden endişe edenler için az havlayan köpekler bulunur. Karakteristik özellikleri, fiziksel özellikleri gibi pek çok farklı nedenle bazı köpek ırkları çok az havlar. Bunlar arasında “Pug”, “Golden Rerievers”, “Basenji”, “Bloodhound”, “Danua”, “Akita” ve Fransız Buldoğu” gibi köpek ırkları bulunur.

Bir köpeğin az havlaması veya havlamaması bir soruna da delalet olabilir. Yani havlamayan köpek fiziksel veya ruhsal olarak bir sorun içerisinde de olabilir. Bu nedenle köpek ırkına göre mevcut olan havlama alışkanlığının tam tersi şekilde hareket ediyor olması dikkate alınması gereken bir durumdur. Mamasından veya bulunduğu ortamdan memnun olmayabilir. Veteriner hekimlere başvuruda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Anadolu köpek ırkları

HIZLI YORUM YAP