Birçok insanın evde yaptığı ve kanser riskini artıran görünüşte sağlıklı alışkanlık | Sağlık
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Birçok insanın evde yaptığı ve kanser riskini artıran görünüşte sağlıklı alışkanlık

Birçok insanın evde yaptığı ve kanser riskini artıran görünüşte sağlıklı alışkanlık

Ülke çapındaki İngilizler, sağlık yararlarını özümsemek için evlerinde tütsü çubukları yakıyor. Bununla birlikte, yaygın uygulama kanser riskinizi artırabilir, diyor Medicine Direct Baş Eczacı Hussain Abdeh.

Tütsü yakma pratiği zengin bir tarihe sahiptir. Eski zamanlara kadar uzanır – eski Mısır, Babil ve Yunanistan’daki dini ritüellerde kullanılmıştır. Binlerce yıldır hayatta kalmasının bir nedeni var. Medicine Direct Baş Eczacı Hussain Abdeh, uygulamanın “stres ve kaygıyı hafifletmeye yardımcı olarak merkezi sinir sisteminiz üzerinde olumlu bir etkisi olabilir” dedi.

Ayrıca aromatik materyalin düzenli olarak yakılması da mutasyonlara neden olabilir.

Abdeh, “Bazı insanlar her gün tütsü yakmayı sever, ancak içerdiği kimyasallar muhtemelen genetik materyali değiştirebilir.” Bu nedenle, Bay Abdeh mümkün olan en kısa süre için sadece az miktarda tütsü yakmayı tavsiye etti.

“Ayrıca, çubuk yandıktan sonra bol miktarda temiz hava aldığınızdan emin olmalısınız.”

Kanıt ne diyor
Araştırma nispeten seyrek olmasına rağmen, birkaç çalışma tütsü yakmanın yarattığı tehlikelere işaret ediyor.

Nature dergisinde yayınlanan bir araştırma, üç yıl boyunca iç mekan tütsü yakmanın biliş üzerindeki etkilerini araştırdı. Araştırmacılar ayrıca iç mekan tütsü yakma ve beyin yapısı arasındaki ilişkileri keşfetmeye başladılar.

İnme veya bunaması olmayan topluluk yaşlı yetişkinleri işe alındı. İç mekan tütsü kullanımı, son beş yıl içinde haftada bir evde tütsü yakmak olarak bildirildi.

Araştırmacılar ne buldu?
İç mekan tütsü yakma, başlangıçta (çalışmanın başlangıcında) ve üçüncü yılda “birden çok bilişsel etki alanı” genelinde düşük performansın yanı sıra “varsayılan mod ağının” (DMN) azalan bağlantısıyla ilişkilendirildi.

DMN, bir kişi dış dünyaya odaklanmadığında aktif olan, etkileşimli beyin bölgelerinden oluşan bir ağdır. Dahası, uygulama , daha düşük bilişsel performansı tahmin etmek için diyabet ve hiperlipidemi (kanınızda kolesterol gibi çok fazla yağ bulunması için kullanılan tıbbi terim) ile etkileşime girdi .

Araştırmacılar, “İç mekan tütsü yakma, üç yıl boyunca daha düşük bilişsel performansla ilişkilidir.”

Uygulama aynı zamanda azalmış beyin bağlantısıyla da ilgilidir; ve “zayıf bilişsel performansa yatkınlık” sağlamak için vasküler hastalık ile etkileşime girdiğini eklediler.

Bazı araştırmalar, iç mekanlarda tütsü yakmanın, kanserle bağlantılı polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH’ler) adı verilen kimyasalların seviyelerini artırdığını bulmuştur.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cinsel Yolla Bulaşan donovanosis için uyarı geldi!

HIZLI YORUM YAP