Bir erkeğin aşk hayatını canlandırmak için enjeksiyon | Sağlık
DOLAR

32,3006$% -0.2

EURO

34,8577% 0.07

STERLİN

40,6500£% 0.01

GRAM ALTIN

2.391,00%-0,22

ÇEYREK ALTIN

3.941,00%0,27

a

Bir erkeğin aşk hayatını canlandırmak için enjeksiyon

Bir erkeğin aşk hayatını canlandırmak için enjeksiyon Kök hücre aşısı erektil disfonksiyonla mücadele için yeni bir yol sunabilir.

Kök hücre enjeksiyonu, 40 yaş ve üstü erkeklerin yarısını etkileyen iktidarsızlık veya erektil disfonksiyonla mücadelede yeni bir yol sunabilir.

İki yeni çalışmada, iğneleri doğrudan penise verilen erkekler cinsel işlevlerinde bir iyileşme yaşadı.

Teori, farklı hücrelere dönüşme kabiliyetine sahip olan kök hücrelerin, hasarlı olanların yerini alacağı ve bölgeye normal kan akışını geri getireceğidir. Erektil disfonksiyon (ED), cinsel ilişki için yeterli bir ereksiyonun sağlanamaması veya sürdürülememesi olarak tanımlanır.

Normalde uyarılma sırasında, corpora cavernosa’nın (penisin uzunluğu boyunca uzanan erektil doku) kan damarları açılır ve kanın içeri girmesine izin verir. Daha sonra basınç kanı hapsederek ereksiyonun devam etmesini sağlar. Bununla birlikte, ED’li erkeklerde, bölgedeki kan damarları, genellikle yaşlanma veya yağ birikintileriyle dolu olması nedeniyle daralır.

ED, prostat cerrahisini takiben genel sinir hasarından da kaynaklanabilir. Stres ve diğer psikolojik ve sosyal faktörler de rol oynayabilir.

Tedavi seçenekleri, kan damarlarını genişleterek kan akışını iyileştiren sildenafil (Viagra) gibi ilaçları içerir.

Ancak bunlar vakaların yaklaşık yüzde 40’ında işe yaramaz – ve cerrahi veya diyabetin neden olduğu sinir hasarı olanlarda (burada zayıf kan kaynağı tarafından tetiklenir), üç faydadan sadece biri.

Şimdi bilim adamları, kök hücrelerin bir alternatif sunabileceğine inanıyor.

Genellikle kemik iliği veya embriyo dokusunda bulunan hücreler, tüm insan dokusunun yapı taşlarıdır. Kan damarlarını, cildi, kalbi ve kemikleri oluşturmak için ihtiyaç duyulanlar gibi özel hücrelere dönüşebilirler. Hastalıklı veya hasarlı dokuları onarmak için giderek daha fazla kullanılıyorlar.

İki yeni araştırmadan birinde, ED ve diyabetli 22 erkeğe, penisin tabanına iki kez kök hücre (bağışlanmış göbek bağlarından alınan) enjeksiyonu yapıldı. Urology International dergisinde bildirilen sonuçlar, günler içinde ereksiyonlarda önemli gelişmeler olduğunu gösterdi. Etkileri bir yıla kadar sürdü ve hiçbir yan etkisi olmadı.

İkinci bir çalışmada, araştırmacılar diyabet veya cerrahi sinir hasarı sonucu ED’li on erkeğin kemik iliğinden kök hücreler aldılar. Numuneler işlendi ve korpus kavernozuma enjekte edildi.

Cytotherapy dergisinde yayınlanan çalışmanın sonuçları, enjeksiyonların erkeklerin yüzde 40’ına kadar erektil işlevi iyileştirdiğini gösterdi ve neredeyse tamamı cinsel aktivitelerini iyileştirdiğini söyledi.

Kök hücrelerin tam olarak nasıl çalışabileceği belirsizdir. Bir teori, ereksiyonları artıran yeni kan hücreleri ve kas dokusu oluşturmalarıdır; diğeri ise, penis dokusunu güçlendirmeye yardımcı olan artan kolajen seviyelerine yol açmalarıdır.

North Bristol NHS Trust’ta danışman ürolojik cerrah olan Profesör Raj Persad, araştırma hakkında şunları söyledi: “Sonuçlar gerçekten çok cesaret verici, ancak bunların ilk günler olduğu vurgulanmalıdır. Daha fazla araştırma, ilgili mekanizmaların daha iyi anlaşılmasına yol açacaktır.’

Cinsel Tıp dergisinde yapılan bir araştırmaya göre, şok dalgaları erektil disfonksiyonu olan erkeklere uzun süreli faydalar sağlayabilir.

Penis dokusunun düşük yoğunluklu şok dalgalarıyla, genellikle 15 dakikalık seanslarla, haftada iki kez, bir aya kadar tedavi edildiği tedaviden beş yıl sonra semptomlar azalmaya devam etti.

Avustralya, Brisbane’deki Princess Alexandra Hastanesi’nden araştırmacılar, nabızların peniste gelişmiş kan akışını ve doku değişikliklerini tetiklediğine inanıyor.

Ticaret Araçları 

Doktorlar tarafından kullanılan aletlerin arkasındaki tarih. Bu hafta: Kanül

Kanül, vücuttaki sıvıyı boşaltmak veya ilaç veya oksijen vermek için kullanılan, genellikle plastikten yapılmış ince, esnek bir tüptür.

Şu anda her yerde bulunan bu tıbbi ekipmanın yaratılması, 1657’de böyle bir cihazın ilk başarılı kullanımını belgeleyen mimar Sir Christopher Wren’e atfedilir – orijinali bir domuzun mesanesinden ve tüyünden yapılmıştır – bir tanıdık için bir mektupta. .

Ancak bazı modern dergiler, Roma Üniversitesi’ndeki bilim adamlarının, Orta Çağ’dan nefes almaya yardımcı olmak için boğaza bir tüpün yerleştirildiği trakeostomiler için kullanılıyor olabileceğini öne sürerek, benzer cihazların daha da erken kullanımına dikkat çekiyor.

Bu günlerde, cihaz genellikle bir damar veya atardamar içine yerleştirilir. Oksijen verilmesi için bazı kanüller nazal olarak takılabilir.

Biliyor musun?

ABD’deki North Carolina Eyalet Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, gece geç saatlerde atıştırmalıklardan kaçınmak, işte daha iyi olmanıza yardımcı olabilir. Araştırmacılar, gece geç saatlerde sağlıksız yemek yiyenlerin sabahları baş ağrısı ve mide ağrıları ile kendilerini iyi hissetmeme ihtimalinin daha yüksek olduğunu buldular. Ayrıca iş performanslarını etkilediği tespit edildi.

İçgüdü

Bağırsaklarınızdaki bakteriler düşündüğünüzden daha fazlasıyla bağlantılı olabilir. Bu hafta: Covid-19

Gut dergisindeki araştırmaya göre, bağırsak bakterilerinin bağışıklık sistemimizin ne kadar iyi çalıştığında rol oynadığı ve Covid-19’un bizi ne kadar kötü etkilediğini açıklayabileceği biliniyor.

41 hasta üzerinde yapılan çalışmada, şiddetli Covid-19’lularda, iltihap önleyici ‘iyi’ bakteri F.prausnitzii’nin daha düşük seviyelerine ve iltihaplanma ile bağlantılı R.gnavus ve R.torques gibi daha yüksek ‘kötü’ bakteri seviyelerine sahip olduğu bulundu.

Çalışma küçük olsa da, Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir başka çalışma da bağırsak bakterilerimizin yapısı ile Covid-19 şiddeti arasında bir bağlantı buldu. Manchester Üniversitesi’nde immünoloji profesörü olan Daniel M. Davis, “Bu değişikliklerin uzun süreli Covid semptomlarına katkıda bulunması olasıdır” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Batı Nil Virüsü Pima ilçesinde yayılıyor

HIZLI YORUM YAP