13 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeğin Gelişimi | Sağlık
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

13 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeğin Gelişimi

13 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeğin Gelişimi, Hamileliğin 13. Haftasında anne adaylarında büyük değişimler gözlenmez ancak bulantı gibi durumların da geçmesi beklenir. Bulantı, mide ekşimesi, kabızlık gibi sorunlarınız devam ediyor ise mutlaka doktorunuzla görüşmeli ve gerekli tedaviyi olmalısınız.
Hamileliğin bu haftası ile birlikte özellikle zayıf olan annelerin karnı çıkabilir, bu durumun sonucund çatlaklar da yerini alır. Hamilelik dönemi boyunca çatlak ya da kalıcı izleri yok etmek için bitkisel yağları kullanabilirsiniz ayrıca cildinizi sürekli nemli tutmak ve duştan sonra nemlendirici sürmek çatlak olmaması için önemli adımlardır.
13 haftalık gebelik haftası ile birlikte doktor kontrolünde demir, vitamin ya da kan takviyesi alabilirsiniz.

13. Haftalık Gebelik Döneminde Bebeğin Gelişimi

Fetal döneme giren bebeğinizin artık kafa büyümesi yavaşlayacak ve vücut büyümesi hızlanacak. Ancak beyin gelişimi doğum aşamasına kadar devam edeceği için hamileliğiniz boyunca ceviz, badem, yumurta ve balık gibi besinleri tüketmeye özen göstermelisiniz.
Bebeğiniz artık bir nektarin boyutuna geldi, boyu yaklaşık 8 cm’e ulaşmak üzere ve ağırlığı da 15 – 20 gram aralığında. Bebek gelişimleri annenin beslenmesi, anne sağlığı ve genetik faktörlere göre değişiklik gösterse de ortalama rakamlar bu şekildedir. 13 haftalık gebelik döneminde bebeklerin, karaciğeri faaliyete geçti ve çok yakında insülin üretmeye başlayacak. Artık emme, yutma ya da tekmelerini daha güçlü bir şekilde yapıyor ve yüz şekli yenidoğan bebek görünümünü aldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

12 Haftalık Gebelik Dönemi, Bebeğin Gelişimi

HIZLI YORUM YAP