Ege ve Doğu Akdeniz'de ipler TÜRKİYE'nin elinde | SİYASET
DOLAR

32,4164$% -0.03

EURO

34,7826% -0.18

STERLİN

40,8068£% -0.23

GRAM ALTIN

2.431,51%-0,13

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,17

a

Ege ve Doğu Akdeniz’de ipler TÜRKİYE’nin elinde

Ege ve Doğu Akdeniz’de ipler TÜRKİYE’nin elinde

 

Yunanistan’ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Koçias, Başbakan Miçotakis’e çok ağır eleştiriler sıraladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Miçotakis arasında Eylül 2019’da gerçekleştirilen toplantıyı işaret ederek  Koçias, “Türkiye, o toplantıda teslimiyet ve acziyet kokusu aldı” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE İPLERİ ELİNDE BULUNDURUYOR”

Yunanistan Military sitesinde bulunan habere göre; ERT kanalında gazetecilerin Türkiye-Yunanistan ilişkilerine ilişkin dair soruları yanıtlayan Koçias,  “ABD  bölgeden çekilmeye başladı, İsrail’de bir buçuk yıldır hükûmet bile kurulamadı, Çin bölgeye yeterince ilgi göstermiyor, Avrupa Birliği ise tamamen paralize olmuş durumda bulunuyor. Türkiye ise bu durumu kendi lehine çevirip ipleri elinde bulunduruyor.” dedi .

 

“EDOĞAN ‘İNERİZ’ DEDİ,  ‘HAYIR’ BİLE DİYEMEDİ”

Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerinde Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yoğunlaşan gerilimin başka bir nedeni daha olduğunu söyleyen Koçias, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasında gerçekleştirilen görüşmeyi işaret ederik u: “Türkiye, o görüşmede teslimiyet, itaat ve acziyet kokusu aldı. Eylül ayında gerçekleşen görüşmede Erdoğan ‘Girit’in güneyine bile ineriz’ dediğinde Miçotakis çıkıp da ‘Hayır, oraya inemezsin’ diyemedi.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Emre Kınay ça”ᴚ”k etti

HIZLI YORUM YAP