Sosyal Medya Kullanımına Yönelik Olarak Yapılan Araştırma Dikkat Çekici Sonuçları Ortaya Çıkardı! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4592$% -0.12

EURO

34,7605% -0.67

STERLİN

40,5618£% -0.63

GRAM ALTIN

2.438,98%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%-0,10

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • Sosyal Medya Kullanımına Yönelik Olarak Yapılan Araştırma Dikkat Çekici Sonuçları Ortaya Çıkardı!

Sosyal Medya Kullanımına Yönelik Olarak Yapılan Araştırma Dikkat Çekici Sonuçları Ortaya Çıkardı!

2000’li yılların sonundan itibaren hayatımıza giren sosyal paylaşım sitelerinin 2021 yılında olduğumuz şu günlerde vazgeçilemez nitelikte olduğunu ifade edebiliriz. Bu noktada, kuşaklara göre internet kullanımı konusunda araştırma yapıldı. Areda Piar’ın Marketing Türkiye için yapmış olduğu bu araştırmaya bin 100 kişi katıldı. Bilhassa baby boomer olarak adlandırılan 65 yaş üzeri kuşak ile Z kuşağı olarak bilinen 25 yaş altı kişilerin internet kullanımındaki farklı sonuçlar dikkat çekti.

İnsanlar İnterneti Hangi Amaçlarla Kullanıyorlar?

65 yaş üzeri insanların interneti sosyal medya için kullandığı yapılan araştırmanın dikkat çekici sonucu olarak ortaya çıktı. Bu yaş grubunun tercihi ise tahmin edilebileceği üzere Facebook oldu. Bir başka deyişle, 65 yaş üzeri insanların genellikle Facebook’ta zaman geçirdiğini ifade edebiliriz. Z kuşağı ise bu konuda daha farklı tercihlere sahip! Onların yüzde 70’lik kısmı ise Instagram’da vakit geçirmeyi tercih ediyor. Bunun yanı sıra, 65 yaş üzeri kişiler, Facebook başta olmak üzere sosyal medya sitelerini yakınlarıyla iletişim kurmak adına tercih ederken Z kuşağı ise yalnızca vakit öldürmek adına bu sitelerde bulunmayı seçiyor.

İnternetin hangi amaçlarla kullanıldığı noktasında ise genellikle benzer cevaplar veriliyor. Arama yapmak, sosyal medya sitelerine giriş yapmak, online haber okumak, video izlemek gibi amaçlardan dolayı insanlar internet kullanıyorlar. Bu noktada, kuşak farklarına rağmen insanların benzer tercihler içerisinde olduğu bilgisi ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra, X kuşağı ile boomer kuşağının bir şeyler öğrenmek adına interneti kullandığını ifade edebiliriz. Bilhassa Google’da arama yapmak veya haber siteleri aracılığıyla gündemi takip etmek; bu jenerasyonların interneti kullanma amacı olarak dikkat çekiyor. Z kuşağı ise eğlenmek adına interneti kullanmayı tercih ediyor. TikTok başta olmak üzere Snapchat, Youtube gibi sitelerin genellikle Z kuşağı kişilerin tercihi olduğunu ifade edebiliriz. İçerik satın alma noktasında ise yine Z kuşağı öne çıkıyor. Mobil uygulamaları satın alan internet kullanıcılarının yarısından fazlası tahmin edebileceğiniz üzere Z kuşağına mensup!

Sonuç olarak, pandemi dönemiyle beraber kuşakların internet kullanma amacı belirgin bir şekilde ortaya çıktı diyebiliriz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Jeff Bezos Amazon’u Bırakıyor!

HIZLI YORUM YAP