Jeff Bezos Amazon'u Bırakıyor! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5786$% 0.27

EURO

35,0006% 0.07

STERLİN

40,7836£% -0.04

GRAM ALTIN

2.459,95%0,99

ÇEYREK ALTIN

4.071,00%-0,07

a

Jeff Bezos Amazon’u Bırakıyor!

Amazon’un CEO’su ve Dünya’nın en zengin insanı olan Jeff Bezos; geçtiğimiz günlerde düzenlediği hissedarlar toplantısında CEO’luk görevini bırakacağını açıkladı. 5 Temmuz tarihinden itibaren görevde olmayacağını belirten Bezos; çekilme tarihinin altındaki anlamı da ortaklarıyla paylaştı.

Şirketin kuruluş tarihi olan 5 Temmuz’u seçtiğini belirten Jeff Bezos; kendisi için bu tarihin duygusal bir yerinin olduğunu söyledi. 1994 yılında kurduğu Amazon’u Dünya’daki sayılı şirketlerden biri haline getiren Jeff Bezos; bu tarihten sonra yerini Amazon Web Services’ın başındaki isim olan Andy Jassy’e devredecek. Jeff Bezos’un, halefi Jassy hakkındaki görüşleri ise şimdiden oldukça olumlu olarak gözlemleniyor. 24 yıldır Amazon bünyesinde çalışan Jassy’nin olağanüstü bir lider olacağını belirten Bezos; Andy Jassy’nin liderliğinde Amazon’un kayıpsız yola devam edeceği ve şirketin devamlılığını sağlayacak enerjinin kendisinde bulunduğunu söyledi.

Pozisyon Değişikliği

Jeff Bezos’un yaptığı açıklamada şirketi tamamen bırakmayacağı da yer aldı. Firma içerisinde yalnızca yönetim kurulu başkanı olarak görev alacak Bezos; bu süreçte Amazon’un atılacağı yeni girişimler bulmayı hedeflediğini söyledi. 27 yıldır hem yönetim kurulu başkanı hem de CEO olan Jeff Bezos; Amazon’un gelişimindeki bir numaralı aktör olarak biliniyor.

Amazon’un son yıllardaki inanılmaz yükselişinde de Bezos’un aldığı başarılı aksiyonlar yatıyor. Kişisel servetini 4 yılda ikiye katlayan Jeff Bezos; 2020 rakamlarına göre 205 milyar dolarlık bir öz varlığa sahip. Bir kitap satışı sitesi olarak kurduğu Amazon’u Dünya’nın sayılı firmalarından biri haline getiren Bezos; şu anda ABD’de pek çok alanda faaliyet gösteren bir firmalar topluluğunun sahibi. Amazon’un bir sonraki atılımının MGM Stüdyoları’nı satın almak olduğu da öğrenildi.

Jeff Bezos’un geçtiğimiz yıllarda boşandığı MacKenzie Scott’a 35 milyar dolar tazminat ödemesi de; gündemi bir dönem en çok işgal eden haberlerdendi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

WhatsApp Yepyeni Özellikleri ile Dikkat Çekiyor! 

HIZLI YORUM YAP