Metaverse nedir, nasıl kullanılır? | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Metaverse nedir, nasıl kullanılır?

Metaverse nedir, nasıl kullanılır? Son zamanalrda Tüm dünyada ve Türkiye merak edilen sanal alışveriş yapacağız ve etkinlere katılacağınız sanal dünya.. Metaverse bir avatarla temsil edileceğiniz bir sanal dünya.

Metaverse nedir?

İnternet ortamından bağlanacağınız sanal bir dünya, bir çok sosyal medya platformu ve şirketi ise yatırım yapmayı planlıyor, bu aşama ile birlikte daha fazla konuşulmaya başlandı, VR kulaklıklar, artırılmış gerçeklik (AR), akıllı saatler ve akıllı gözlükler kullanarak bu sanal gerçeklik evrenine erişebilmekse mümkün.

METAVERSE NE DEMEK?

Metaverse kelime olarak kurgusal evren veya sanal evren olarak adlandırılmaktadır. Neal Stephenson’ın 1992 tarihli bilim kurgu romanı Snow Crash’de ortaya çıktı. “meta” (ötesinde anlam) ve “evren” kelimesi ile medyana gelmiştir.

Metaverse Sanal evren özellikleri

Kullanıcıların alışveriş yapabileceği, etrafını şekillendirebileceği aynı zamanda iş yapabileceği bir alana sahiptir, 3D görüntü imkanı iel bunları sizlere sunuyor. Metaverse, insanın dijital alandan ziyade dijital dünyanın içine girmesine izin veriyor.

Kullanıcılar a fiziksel çevrelerini dijitalleştirerek etkileşim kurmalarını sağlıyor, Metaverse kavramının The Matrix, Pokemon Go, Minority Report, Ralph Breaks The Internet, Black Mirror gibi sayısız film ile video oyununda tasvir edildiği biliniyor. Facebook yöneticileri, metaverse’i insanların oyun oynarken ya da araştırma yaparken birlikteymiş gibi hissedebilecekleri bir ortam olarak tanımlıyor.

metaverse-nedir-nasil-kullanilir

METAVERSE İLE ARSA NASIL ALINIYOR?

Metaverse ile arsa almak için kendi coini üzerinden işlem yapılmaktadır. OVR coini ya da platforma sanal cüzdanla bağlanılarak yapılan ödeme ile alınabiliyor. Kullanıcıların kendilerine ait cüzdanları olması gerekmektedir.

Kısa sürede arsa satışları artmaya devam etti.

METAVERSE ARSA

Bir çok tarihi Yer’de aynı zamanda Metaverse ‘de arsa olarak satışta.

Metaverse’de Kullanıcı sayısı kaç?

Gord, Decentraland’da kullanıcı sayısının yıl başında 16.000’den kasım sonunda 30 kattan fazla artarak 384.000’e çıktığını gördü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’nin En Güvenilir 3 Oto Galerisi

HIZLI YORUM YAP