Jeff Bezos uzaya yolculuk yaptı, Tarihe geçti! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3018$% 0.1

EURO

34,8505% 0.01

STERLİN

40,5680£% 0.19

GRAM ALTIN

2.437,07%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.971,00%0,22

a

Jeff Bezos uzaya yolculuk yaptı, Tarihe geçti!

Jeff Bezos uzaya yolculuk yaptı, Tarihe geçti! Görüntülerin canlı yayınladığı bölgede ekip oldukça heyecanlıydı, kalkıştan inişe kadar tüm sistemler kontrol edildi, herhangi bir sorun yaşanmadığı tarihi anda Jeff Bezos’un uzaya giderken ekip arkadaşlarının ise Mark Bezos, 82 yaşındaki pilot Wally Funk ve 18 yaşındaki Oliver Daemen isimli öğrenci eşlik etti.

İniş ‘de büyük bir sevinç yaşandı!

Jeff Bezos’un sağlıklı ve sorunsuz şekilde inmesi ile birlikte Blue Origin şirketi çalışanlarının oldukça mutlu olduğu görüntü, inişten kısa süre sonra tüm ekip iniş alanına hızla gitti.

Kabinden çıkmaları sonrasına herkes bir birini tebrik etti, şampanya patlatıldı.

Jeff Bezos uzaya yolculuk yapma anı ise canlı yayına şu şekilde yansıdı

https://www.youtube.com/watch?v=EzM5cvzP4Pc&t=584s

‘YUMUŞAK İNİŞ’ GERÇEKLEŞTİ

Mürettebat kapsülü, büyük bir çöl tozu bulutunu etrafa saçarak iniş yaptı. Yere çarpmadan önce, kapsül, sakız damlası şeklindeki aracın altında bir hava yastığı oluşturan “geri itme” olarak adlandırılan sistemi kullanıyor.

Dahası, yolcu koltuklarının her biri aynı zamanda makas benzeri darbe emme mekanizmalarının üzerine oturtuluyor. Lansmanın canlı yayınında bir uzman, bunu “yumuşak bir dokunuş” ve “bir sandalyede oturmak gibi” olarak nitelendirdi.

Jeff Bezos ve ekibi, başarılı bir uzay uçuşundan sonra resmi olarak indi ve bu iniş dört üyeyi Blue Origin uzay aracındaki ilk astronotlar yaptı. Blue Origin tweetinde, “Bu ilk astronot ekibi, kendilerini uzayın tarih kitaplarına yazdırdı ve daha sonra birçok kişinin geçeceği kapıyı açtı” dedi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Amazon kurucusu Jeff Bezos, Mark Bezos, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Oliver Daemen uzaya gidiyor!

HIZLI YORUM YAP