İsrail ordusundan 'görünmez' kamuflaj yeni teknoloji kullanıma hazır! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

İsrail ordusundan ‘görünmez’ kamuflaj yeni teknoloji kullanıma hazır!

İsrail ordusundan ‘görünmez’ kamuflaj yeni teknoloji kullanıma hazır! Ortadoğu’nun yüksel yıldızı olarak gösterilen ve son 15 yılda gücüne güç katarak binlerce Müslümanın öldürülmesine sebep olan İsrail devletinin yeni bir kamuflaj ile adını tekrardan duyurdu.

Görünmez bir kamuflaj ile gösteri yapan İsrail devletinin seri üretime geçeceği belirtildi.

Savaşlarda kullanılacak olan kamuflaj ile ilgili olarak daha önceki dönemde bir çok konuda bilgilendirme yapılmıştı. İlk kullanılacağı yer işse Ortadoğu olacağı bildiriliyor.

İsrail devletinin 15 yıla aşkındır büyümesi ile Ortadoğu’da olan savaşlar ‘da etkin rol oynamış bir çok ülkeye yaptığı saldırılar ile sık, sık gündeme gelmişti.

İsrail devleti aynı Zaman’da zaman, zaman Suriye bölgesine ‘de saldırılarda bulunuyor.

Kit 300, termal görsel gizlenme için özel bir malzemeden yapılmış bir ürün. Askerleri neredeyse görünmez hale getiren bu teknoloji, hafif olmasıyla da dikkat çekiyor.

ASKERLERİ NEREDEYSE TESPİT EDİLEMEZ YAPIYOR
Hayatta kalma çözümleri geliştiren ve bunun için teknolojiye başvuran bir firma olan İsrailli Polaris Solutions Less Jargony, askerleri neredeyse ‘tespit edilemez ve görünmez’ hale getirdiğini iddia eden yeniden tasarlanmış bir kamuflaj giysisi tanıttı.

Bu sayede geleneksel kamuflaj donanımına gönderme yapan tasarım, hem ormanda hem de çöllerde kullanılmak üzere geliştirildiği özellikle belirtiliyor.

FARKLI KOŞULLARDA KULLANILACAK
Öte yandan farklı koşullarda çift taraflı bir kullanım sunuyor. Bu giysi yarım kilogram ağırlığında ve yaklaşık 230 kilogram ağırlığında yük taşıyabilecek kadar da sağlam olduğu söyleniyor

İsrail Savunma Bakanlığı ile ortaklaşa geliştirilen Kit 300 kamuflajı, askerlerin insan gözü ve termal kameralarla görülmesini zorlaştırmak için mikrofiberi, metalleri ve polimerleri birleştiren termal görsel gizleme (TVC) malzemesinden üretildi. Çarşaf gibi bir yapıda olan bu kamuflaj, tehlikeli savaş bölgelerinde kolaylıkla sarılmayı sağlıyor.

YENİDEN İCAT EDİYOR
Örneğin uzaktan dürbünle bakılırken, bu örtü ile sarılmış askerlerin kayalardan seçilmesi imkansız hale geliyor. Kit 300, neredeyse hiç değişmeyen geleneksel kamuflaj donanımını yeniden icat etmeyi amaçlıyor.

Geliştirilen bu ürünün bir tarafı yoğun bitki örtüsündeyken diğer tarafı daha çöl benzeri alanlar için tasarlandı. Bunun yanında desenler ve renklendirme ihtiyaca göre yeniden tasarlanacak.

230 KG AĞIRLIĞA KARŞI DAYANIKLI
The Media Line’da yer alan habere göre Kit 300, su geçirmezdir ve askeri personele barınak sağlayabilir ve küçük bir çadır gibi durabiliyor. Yaklaşık 230 kg yük taşıma kapasitesine sahip olduğu söyleniyor. Bunlara ek olarak atel ve hipotermi battaniyesi olarak kullanılabilecek.

Termal kameralara ve gece görüş ekipmanın kullanıldığı bu dönemde farklı bir ekipman geliştirmek için yola çıkan şirket aynı zamanda ürün şu anda birkaç birim tarafından test ediliyor ve yakında operasyonlarda kullanılması bekleniyor.

MİCROSOFT VE ABD ORDUSU EL SIKIŞMIŞTI
Amerikan teknoloji devi Microsoft’un ABD ordusuna 10 yıl içinde 21,3 milyar dolarlık Artırılmış Gerçeklik teknolojisiyle üretilmiş gözlük satacağı açıklandı. Anlaşma kapsamında Microsoft, ABD ordusu için 120 binden fazla HoloLens gözlük üretecek.

Kullanıcıların gerçek ortamlara bindirilmiş hologramlar görmesini sağlayan gözlüklerin ABD’de üretileceği açıklandı. Anlaşmanın duyurulmasından sonra Microsoft’un hisselerinin yüzde 3 değer kazandı.

Artırılmış Gerçeklik (AR), Sanal Gerçeklik’ten (VR) farklı. Bu teknolojide sanal gerçeklikteki gibi var olmayan bir ortam yaratılmıyor, bunun yerine gerçek ortamların üzerine grafikler bindiriliyor. HoloLens gözlükleri halihazırda 3 bin 500 dolardan satılıyor. Bu gözlükler işletmelerin yazılım uygulamalarına entegre edilerek kullanılıyor. Gözlüklerin kullanıcıları arasında mimarlık firmaları, hastaneler, üniversiteler, otomotiv şirketleri de var. Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu (NASA) da bu gözlükleri kullanıyor.

ÜRETİM AŞAMASINA GEÇİLDİ
Microsoft gözlüklerin prototipinin oluşturulması aşamasında, Entegre Artırılmış Gerçeklik Sistemi (IVAS) projesi kapsamında HoloLens’lerin askeri versiyonları için son iki yıldır ABD ordusuyla çalışıyordu. Şirket, ABD ordusunun projede üretim aşamasına geçtiğini duyurdu. Microsoft’un açıklamasında bu gözlüklerin “askerlerin güvenliğini ve etkinliğini artıracağı” belirtildi. Açıklamada “Bu program, farklı senaryolarda durumsal farkındalığı güçlendiriyor, bilgi paylaşımına izin veriyor ve karar alma süreçlerine yardımcı oluyor” denildi.

Öte yandan UltraCell, ABD Ordusu için giyilebilir yakıt hücresi geliştirmek için sözleşme imzalandı. ABD Savunma Bakanlığı sözleşmesi, UltraCell’in taşınabilir güç sistemi için MIL-STD sertifikasının tamamlanmasına odaklanıyor.

Advent Technologies’in yan kuruluşu olan UltraCell, ABD Ordusu entegrasyonu için 50W Reformed Metanol Giyilebilir Yakıt Hücresi Güç Sistemini geliştirecek. Advent Technologies başkanı ve CEO’su Vasilis Gregorio bu sözleşmenin savunma sistemleri için önemli bir kilometre taşı olduğunu söylüyor.

Askerlerin giyeceği bir sırt çantasının içine entegre edilebilecek ve aynı zamanda hareket halindeyken pil şarj etmeyi sağlayan bu teknoloji, 2028 yılına kadar teknoloji destekli bir güce sahip olmayı hedefleyen ABD için önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçiyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Google sürekli olarak duruyor hatası neden oluyor? Çözümü Burada!

HIZLI YORUM YAP