İphone 12'de 5G Bağlantı Problemi Yaşanacak | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4592$% -0.12

EURO

34,7605% -0.67

STERLİN

40,5618£% -0.63

GRAM ALTIN

2.438,98%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%-0,10

a

İphone 12’de 5G Bağlantı Problemi Yaşanacak

The Telegraph gazetesinin teknoloji sektöründen edindiği bilgilere göre, Apple’ın lansmanını yarın yapmaya hazırlandığı iPhone 12’nin 5G teknolojisini desteklemediği öğrenildi. Bir süredir 5G teknolojisinin hazırlıklarını yapan İngiltere’de, 700 Mhz çekim gücüne ulaşamayan yeni iPhone’un dezavantajlı bir konuma düşmesi bekleniyor.

Ekim 2021’de 700 MHz çekim gücüyle 5G’yi kullanmaya hazırlanan İngiltere’de, iPhone’un bu teknolojiyi desteklememesi olukça olumsuz bir haber olarak yankı buldu. Duvar ve binaların engeline takılmadan sürekli bir çekim gücü ve limitsiz bir hız yakalanması beklenen 5G, teknolojinin önümüzdeki 10 yılına yön verecek bir gelişme olarak görülüyor. Apple yönetiminin sızdırılan bu habere karşı henüz bir cevabı bulunmamakta. Yarın yapılacak iPhone 12 lansmanında bu soruların da cevap bulması bekleniyor.

İphone 12’nin 700 Mhz’e ulaşamamasının ve bu nedenle 5G teknoloji destekleyememesinin ardından Türkiye’deki teknoloji takipçilerinde de benzer bir panik oluştu. Teknoloji Dergisi saha editörü Bilal Alkoç‘un aktardığına göre; dün itibariyle Apple taleplerinde Türkiye’de de düşüş grafiği gözlendi ve yarınki lansman açıklamasında söylenecek sözler beklenmeye başlandı. Firmanın CEO’su Tim Cook’un en çok vakit ayıracağı konulardan birinin de bu olması bekleniyor.

2022 yılı itibariyle ilk kullanımlarının yapılması beklenen 5G teknolojisini desteklemeyen Apple iPhone 12 hakkında teknoloji editörü Bilal alkoç şu açıklamalarda bulundu: “iPhone’un çekim gücüne ulaşma problemi sektör açısından oldukça önemli. İngiltere’de sızdırılan haberler gündeme bomba gibi düştü. İphone 12’de bu sorun çözülemezse, 2021’de İngiltere’de satılacak tüm iPhone ürünlerinin çöp olma riski var.” Apple yönetiminin The Telegraph tarafından sızdırılan ve büyük yankı uyandıran bu bilgi karşısında ne yapacağı merakla bekleniyor. Apple’ın alması beklenen aksiyonlar hakkında da yorum yapan Bilal alkoç; “700 Mhz’i görmek için yeni güncellemeler ve cihaz içi değişiklikler yapılması gerekli. Lansman yarın yapılacak, ancak lansman ürünlerinin ardından bir süre satış durdurulabilir ve ardından 5G uyumlu iPhone 12 ya da 12G gibi bir modelin piyasaya sürülmesini görmemiz de çok olası. Apple böyle durumlarda hüsrana uğramayı hiç sevmez. Bu sebeple donanımı daha sağlam bir iPhone görebiliriz, ancak yenilenmiş versiyonların piyasaya düşmesi 2021 Şubat’ını bulabilir.” sözleriyle firmanın yakın zamanda yapması gerekenleri ele aldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Namussuz Ayyıldız Tim yine prim peşinde!

HIZLI YORUM YAP