Google, Android 12'yi Tanıttı | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

a

Google, Android 12’yi Tanıttı

Teknolojinin dev firması Google’ın her yıl bahar aylarında düzenlediği tanıtım etkinliği I/O; bir yıllık pandemi arasının ardından yeniden düzenlendi. 18 Mayıs’ta kapılarını açan Google I/O sunumları; bu yıl dev bir tanıtımın öncülüğünde açıldı. Google’ın en önemli üretim alanlarından olan Android işletim sisteminin yeni sürümü tanıtıldı. Android’in her sürümündeki rakamla devam etme geleneği; bu versiyonda da bozulmadı ve yeni işletim sistemi Android 12 adıyla tanıtıldı.

18-20 Mayıs tarihlerinde yapılan I/O etkinliğinde görücüye çıkan Android 12; Google’ın CEO’su Sundar Pichai tarafından katılımcılara anlatıldı. Projenin tanıtımında, Dünya üzerinde 3 milyar Android işletim sistemli cihaz olduğunu belirten Pichai; bu nedenle pazar payında zirvenin Google’da olduğunu açıkladı. Android 12’yle birlikte gelen yeni özelliklerin de ipuçlarını veren Google CEO’su; görüntülü konuşma alanındaki yeni girişimleri olan Starline’ı da katılımcılara ve teknoloji meraklılarına tanıttı.

Tasarım Değişiyor!

Android’in Apple iOS sistemine göre en büyük eksikliği olarak nitelendirilen güvenlik sorunu, Android 12’de büyük ölçüde çözülüyor. Kullananların ilk denemede güvenlik özelliklerinin gelişimini aktardığı bu sistem; uygulama güvenliğini de maksimuma çıkarıyor. Android işletim sistemli cihazın, aynı anda mikrofon ve kameraya bağlandığında uyarı işareti verecek yeni Android sürümü; bu detaylarıyla birlikte kullanıcıların takdirini kazandı. Güvenlik görünümü haricinde; uygulama geçişleri ve ana ekran görsellerinin de önemli ölçüde değişeceği belirtildi.

“Beyaz yakalı” olarak tanımlanan ofis çalışanlarına özel tasarımlarıyla da dikkat çeken Android 12; özellikle bu kesimin Workspace (İş Alanı) olarak adlandırdığı sistemlerde de büyük gelişim gösterdi. Workspace’in içerisinde Google Docs, Meet ve E-Tablo sistemleri de açılabilecek.

I/O etkinliğinde Google’ın; Samsung ile de Wear sistemlerinde yeni bir işletim sistemi anlaşması yaptığı ve bu teknolojilerin de denendiği görüldü. Ayrıca fotoğraflar klasörüne şifre korumalı sistem gelişi ve Google Maps’in daha kapsamlı bir tecrübe yaşatacağı da açıklanan özellikler arasında. Google Maps’in yaşatacağı tecrübe; Google’ın bilgiler sistemiyle entegre olarak ilerleyecek ve daha canlı bir deneyim sunacak.

Bununla birlikte Android işletim sistemi bulunan kameralı telefonlarda; fotoğraf çekiminde kaliteyi arttırıcı bir yazılımın da Android 12’de yer aldığı belirtildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Internet Explorer Kapanıyor!

HIZLI YORUM YAP