Internet Explorer Kapanıyor! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4353$% 0.21

EURO

34,8272% 0.07

STERLİN

40,7534£% 0.37

GRAM ALTIN

2.399,19%0,11

ÇEYREK ALTIN

3.942,00%-0,07

a

Internet Explorer Kapanıyor!

Internet Explorer Kapanıyor! Günümüzde internete giren her insanın bir zamanlar uğrak noktası olan; Microsoft’un tarayıcı sistemi Internet Explorer kullanımdan kalkıyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamada; şu anda kullanımda olan IE (Internet Explorer) 11’in, 15 Haziran’dan itibaren Windows’un son sürümlerinde desteklenmeyeceği belirtildi. Bu sürecin ardından IE’yi tamamen kaldırmayı planladıklarını belirten Microsoft yetkilileri; bu kararla birlikte bilişim teknolojisinde bir devri de kapatmış olacak.

1995 yılından beri faaliyette olan Internet Explorer, 2000’lerin sonuna kadar en popüler internet tarayıcısı olarak biliniyordu. İnternet kullanıcılarının tamamının kullandığı tahmin edilen bu sistem, 2010’lu yıllardan itibaren popülaritesini kaybetti. Bu süreçte Google’ın Chrome ve Apple’ın Safari tarayıcılarının getirdiği teknolojik yeniliklere ve kullanım kolaylıklarına ayak uyduramayan IE; rakamsal olarak daha da geri gitmeye başladı.

Son dönemde web tarayıcıları arasındaki pazar payı yüzde 2 bandına gerileyen Internet Explorer’ın kapanma kararı; tüm bilişim sektöründe beklenen kararlardan biriydi. Microsoft’un Edge denemesi ve son sürümlerdeki grafik tasarımının geliştirilmemesi de, bu beklentiye kanıt olarak gösterilmekteydi. Ayrıca Internet Explorer’ın yeni sürümlerinin akıllı telefon ve tabletlerde kullanımda olmaması da; bu gerileme ve kapanmanın nedenleri arasında gösteriliyor.

IE’nin yüzde 2 olarak ölçüldüğü pazar payı araştırmasında, zirvedeki tarayıcı Google Chrome oldu. Chrome’un yüzde 65’le rakiplerine büyük bir fark attığı bu alanda; Safari yüzde 10’la ikinci, Microsoft’un yeni tarayıcı platformu Edge ise yüzde 8’le üçüncü oldu. Microsoft’un bu ve benzeri araştırmaların ardından; IE’yi kapatıp, yalnızca Edge ile devam etme kararı aldığı belirtiliyor. Edge’in Microsoft bazlı telefonlarda ve Android işletim sistemlerine tarayıcı desteği sağlaması; Edge’in üzerinde durulacağına dair en somut adım olarak gösteriliyor.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

WhatsApp’tan ‘Türkiye’ kararı milyonları ilgilendiriyor

HIZLI YORUM YAP