Dijital Oyunlar Türkiye’de Her Geçen Gün Daha Çok Popüler Oluyor! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4025$% -0.09

EURO

34,8088% -0.1

STERLİN

40,8553£% -0.18

GRAM ALTIN

2.432,60%-0,09

ÇEYREK ALTIN

3.963,00%-0,27

a

Dijital Oyunlar Türkiye’de Her Geçen Gün Daha Çok Popüler Oluyor!

Pandemi dönemi dolayısıyla insanlar evlerinde vakit geçirmek zorunda kalıyorlar. 2019 yılının Aralık ayından bu yana hayatımızda bulunan koronavirüs dolayısıyla evden çalışmak ve uzaktan eğitim gibi unsurlar önemli olmaya başladı. Bunun yanı sıra, insanlar sosyalleşmek adına pek bir şey yapamaz hale geldiler. Tüm bunların bir sonucu olarak, dijital oyunlar geçmişe kıyasla daha popüler oldu.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi; pandemi döneminde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de dijital oyun bağımlığının artışına yönelik olarak sonuçları dikkat çeken bir araştırma yaptı. Bu noktada, pandemi süresince birçok oyunun bilgisayarlara ve akıllı telefonlara indirildiği ortaya çıktı. Bu oyunların yüzde 50’lik kısmı ise aksiyon ve macera kategorisindeki oyunlar olarak dikkat çekiyor. Aksiyon ve macera oyunlarının dışında puzzle ve yarış oyunlarının da en çok indirilen oyun kategorileri arasında olduğunu ifade edebiliriz.

Oyun Bağımlılığı Ciddi Anlamda Artış Gösterdi!

Dünya genelinde artan oyun bağımlılığı; koronavirüs dolayısıyla insanların evde kalmak zorunda olduğu günlerde normal karşılanabilir. Ancak, yine de oyun bağımlılığının bir şekilde sonlandırılması veya azaltılması gerekiyor. Konuyla ilgili olarak dikkat çekici araştırmalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi; 2021 yılının ilk üç ayında mobil uygulama indirme sayısının yüzde 10 seviyesinde arttığını tespit etti. Bir başka deyişle, mobil oyun indirme sayısı 31 milyara ulaştı. Buna ek olarak, mobil uygulamalar için dokuz milyar dolara yakın bir harcama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi; dijital oyunlarla ilgili olarak verileri ortaya koymasının ardından oyun bağımlılığını ortadan kaldırmak adına birtakım tavsiyelerin olduğu bir video yayınladı. Buna göre, sürekli olarak oyun düşünenlerin insanların bu düşüncelerinden vazgeçmelerine yönelik olarak tavsiyeler verildi. Oyunda uzun saatler geçirmek, oyun oynanmayan zamanlarda dahi oyun düşünmek, oyun oynarken aynı pozisyonda kalmaktan dolayı sağlık sorunları yaşamak, oyun sırasında gereksiz hırslara kapılarak tepkiler vermek, oyun oynamaktan dolayı günlük hayatı aksatmak; oyun bağımlılığının sonuçları arasında bulunuyor.

Oyun bağımlılığından kurtulmak adına bireylerin sosyalleşmeye yönelmesi ve gerektiği takdirde bir uzmandan yardım alması tavsiye ediliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Pfizer/BioNTech aşısında sevindiren gelişme Covid-19 hastalığını daha hafif atlatacaklar!

HIZLI YORUM YAP