Çin'in kontrolden çıkan roketi ilk kez görüntülendi bir kaç gün içinde dünyaya düşecek! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4546$% -0.12

EURO

34,8345% -0.5

STERLİN

40,6719£% -0.43

GRAM ALTIN

2.442,42%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.052,00%0,10

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • Çin’in kontrolden çıkan roketi ilk kez görüntülendi bir kaç gün içinde dünyaya düşecek!

Çin’in kontrolden çıkan roketi ilk kez görüntülendi bir kaç gün içinde dünyaya düşecek!

Çin’in kontrolden çıkan roketi ilk kez görüntülendi bir kaç gün içinde dünyaya düşecek!! Long March-5B isimli roket kontrolden çıktı Çin ise dünyayı uyardı bir kaç gün sonra düşecek! Abd ise konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu ve roketi takip ettiklerini ve şehirlere düşebileceğini belirtti.

Long March-5B

Saate 27 bin 600 km hızla dünyaya yaklaşan Long March-5B hafta sonu dünyaya düşecek. Çin ise konuyla ilgili olarak atmosfere geldiği an parçalanacak ve kimse zarar görmeyecek açıklaması yaptı. Çin roketin kontrolünü kaybetmesini basın toplantısında açıklamıştı.

Uzmanlar ise atmosfer ‘de yanan parçaların dünyaya düşeceğini iddia etti. 41,5 derece Kuzey ve 41,5 derece Güney enlemleri arasında bir yere düşeceği tahmin edildiği aktarıldı. Güney Amerika’nın büyük çoğunluğu ve Kuzey Amerika’nın bir kısmını kapsıyor.

Roket düşmeden önce bir kaç saat için ‘de nereye düşeceği ise tahmin edilecek.  22 tonluk roketin bazı parçalarının ise yerleşim alanlarına düşmesinden endişe ediliyor.

29 Nisan’da uzaya fırlatılmıştı. Konuyla ilgili gök istasyonları ise takipte kalacağını her hangi bir kişiye zarar gelmemesi için ellerinden geleni yapacağını belirtti.

Çin’in kontrolünü kaybetmesine neden olduğu ile ilgili sessizliğini bozmadı. Çin’de yer alan bazı kaynaklar ise rokete siber saldırı olabileceğini ve AB’in bu işte parmağı olduğunu söyleniyor.

ABD henüz çıkan bu durumla ilgili bir açıklama yapmadı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Whatsapp gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacağını açıkladı milyonları ilgilendiriyor

HIZLI YORUM YAP