BAE İnsanlı insansız savaş uçağı testini başarılı şekilde yaptığı bildirildi! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • BAE İnsanlı insansız savaş uçağı testini başarılı şekilde yaptığı bildirildi!

BAE İnsanlı insansız savaş uçağı testini başarılı şekilde yaptığı bildirildi!

BAE İnsanlı insansız savaş uçağı testini başarılı şekilde yaptığı bildirildi! BAE Systems, ekip halinde çalışan mürettebatlı ve otonom uçakları kullanarak bugüne kadarki en gerçekçi muharebe tatbikatını gerçekleştirdi. Açıklanmayan bir ABD Savunma Bakanlığı uçuş test aralığındaki gösteri, savaş uçakları ve BAE’nin gelişmiş İnsanlı İnsansız Ekip Oluşturma (MUM-T) teknolojisiyle donatılmış insansız hava araçlarının “operasyonel olarak temsili bir ortamda” başarılı bir şekilde işbirliği yaptığını gördü.

Askeri dronlar bugünlerde eski haberler. Meraktan, giderek artan sayıda savaş gücünün envanterinin gerekli bir parçası haline geldiler. Bununla birlikte, teknoloji ilerledikçe, bu robotik uçaklar yalnızca daha yetenekli hale gelmekle kalmıyor, aynı zamanda mürettebatlı uçakların yanında çalışan karar verme muharebe ekibi üyeleri olmaya daha da yaklaşıyorlar.

Son test için, birden fazla İnsansız Hava Aracı (İHA), MUM-T’yi yalnızca bir grup olarak ve mürettebatlı uçaklarla bir savaş görevi tatbikatında çalışmak için değil, aynı zamanda birbirleriyle veri paylaşmak için de kullandı. Bu, insansız hava araçlarının sorunları çözmek için yapay zekayı kullanmasına, görevi tamamlamak için gereken taktikleri yerine getirmesine ve düşmanca eylemlere karşı koymasına izin verdi.

Tatbikat sırasında, pilot görevi izledi ve BAE’nin İnsan Makine Arayüzü’nü (HMI) kullanarak dronlarla etkileşime girdi.

MUM-T, açık ve esnek olacak şekilde tasarlanmıştır. Merkezi olmayan otonom karar verme için algoritmalar kullanır ve yeni görev hedeflerine ve teknolojiye uyum sağlamasına ve üçüncü taraf geliştiriciler tarafından erişilebilir olmasına olanak tanır.

BAE, testin bir sonraki aşamasının MUM-T’nin yeteneklerini genişletmeyi ve onu daha fazla mürettebatlı ve robotik hava aracına kurmayı içereceğini söylüyor.

Askeri personele yönelik riskleri azaltırken savaş yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra, teknolojinin yangınla mücadele, arama ve kurtarma operasyonları, tehlikeli madde olayları ve kolluk kuvvetlerinde sivil uygulamaları da var.

BAE Systems Kontrol ve Aviyonik Çözümleri Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ehtisham Siddiqui, “Savaşçılarımızı ortaya çıkan tehditlere karşı korumak için otonom teknolojinin geliştirilmesi çok önemli” dedi. “Bu uçuş testi, ekibimizin görev başarısı için güvenilir ve yenilikçi insanlı-insansız ekip oluşturma çözümlerinin dağıtımını hızlandırma kararlılığını gösteriyor.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İskender füzesi nedir, menzili ne kadar?

HIZLI YORUM YAP