Apple Watch Yepyeni Özellikleri ile Dikkat Çekiyor! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Apple Watch Yepyeni Özellikleri ile Dikkat Çekiyor!

Akıllı saat almak isteyenlerin ilk tercihlerinin başında tahmin edebileceğiniz üzere Apple geliyor. Birçok kişinin fiyat performans oranı bakımından en üst seviyede olmasından dolayı Apple marka akıllı saat almayı tercih ettiğini söyleyebiliriz.

Apple; akıllı saatlerinde bizzat kendisinin geliştirmiş olduğu watchOS işletim sistemini kullanır. Ancak, bu işletim sisteminde zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Bu durumu düzeltmeye çalışan Apple; ara ara güncellemeler yaparak bu sistemin gelişmesini sağlıyor. Bu noktada, watchOS işletim sistemine yepyeni özellikler kazandıran watchOS 7.5 kullanıma sunuldu.

WatchOS Neler Vaat Ediyor?

Bu güncelleme ile Apple; her şeyden önce EKG desteğini genişletmiştir. Buna ek olarak, iPhone ve Mac’lerdeki bazı özelliklerin akıllı saatlere entegre edildiğini söylemeliyiz. Bunun yanı sıra, Apple akıllı saat kullanıcılarını bekleyen farklı özellikler de bulunuyor. Apple Podcast uygulamasında kanallar ve bireysel şovlar için abonelik sisteminin aktif hale geldiğini ifade etmeliyiz. Bu güncellemenin belki de en dikkat çekici noktası budur. Bir başka deyişle, içerik üreticileri tarafından yayınlanan özel podcast’lere sayısız Apple Watch kullanıcısının erişebiliyor oluşu ciddi bir avantaj olarak kendisini gösterecektir. Ayrıca, birçok kişinin şikayet ettiği bir husus olan reklam gösteriminin de bu güncelleme ile beraber ortadan kalktığını ifade etmeliyiz.

Apple Card Family; birçok kişinin merak ettiği bir özellik! Apple tarafından geçtiğimiz Nisan ayında tanıtılan bu özelliğin watchOS 7.5 güncellemesiyle beraber akıllı saatlere geldiğini söylemeliyiz. Bu özellik sayesinde ebeveynler; aile gruplarındaki üyelerin harcamalarını takip etme şansına erişiyorlar. Ayrıca, onlara belirli sınırlamalar koyma şansları da bulunuyor. Ancak, Apple Card; henüz Türkiye’de bulunmadığı için ülkemizdeki kullanıcıların bu özellikten faydalanması mümkün değil!

Apple Watch kullanmak isteyenleri cezbeden özelliklerden birisi EKG’dir. Elektrokardiyografi sayesinde sağlık takibi yapmak mümkün oluyor. Bu özellik; yeni güncelleme ile beraber Peru ve Malezya’da aktif edildi. Türkiye’de ise dördüncü nesil Apple Watch ve üzeri akıllı saat sahiplerinin bu özellik sayesinde bazı sağlık bilgilerini öğrenme şansı bulunacak. Bilhassa kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin çalışmasını incelemek adına kalpte meydana gelen elektriksel faaliyetleri öğrenme şansları olacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dijital Oyunlar Türkiye’de Her Geçen Gün Daha Çok Popüler Oluyor!

HIZLI YORUM YAP