2021 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Satılan Akıllı Telefonlar Belli Oldu! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

2021 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Satılan Akıllı Telefonlar Belli Oldu!

2021 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Satılan Akıllı Telefonlar Belli Oldu: 2021 yılının ilk dört ayının geride kalmasıyla beraber bu dönemde en çok satılan akıllı telefonların hangi modeller olduğu merak ediliyordu. Tüm dünyanın ciddi bir koronavirüs salgını tehlikesi altında olmasından mütevellit tüketicilerin tercihlerinin değişip değişmeyeceği tartışılıyordu. Ancak, akıllı telefon sektörünün 2021 yılının ilk çeyreğinde çok ciddi bir gelir elde ettiğini söyleyebiliriz. Hatta, 2020 yılının ilk çeyreğine kıyasla daha çok akıllı telefon satışının yapıldığını ifade etmek mümkün! Hem Avrupa kıtasındaki ülkelerde hem de Çin ve Hindistan gibi dev nüfusa sahip ülkelerde akıllı telefon satış rakamlarının bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Telefon Pazarının Yıldızları Kimler?

2021 yılının ilk çeyreğinde en çok gelir elde eden markanın Apple olduğunu söyleyebiliriz. İPhone12 serisinin herkesi şaşkınlığa sevk edecek kadar güçlü performansının yanı sıra gecikmeli lansman dolayısıyla bu modele olan talebin artışı Apple’ın rekor seviyede bir gelir elde etmesini sağladı. Bunun yanı sıra, Pro Max’ın hem ABD hem de Avrupa’daki popülaritesinin artmasıyla beraber Apple’ın gelirleri gözle görülür seviyede yükseldi. Apple ile beraber Xiaomi, Vivo ve OPPO’nun da 2021’nin ilk çeyreğinde rekor seviyede gelir elde ettiğini söyleyebiliriz.

2021 yılının ilk çeyreği olarak adlandırılabilecek olan bu dönemde en dikkat çekici satış performanslarından birisine de Huawei imza attı. Akıllı telefon pazarındaki payı ciddi oranda artan Huawei; Çin’in 5G atılımını yakalamasıyla beraber gelirlerini arttırma şansına erişti. Mi 11 başta olmak üzere Find ve X60 gibi amiral gemisi serilerinin yükselişe geçtiğini ifade etmeliyiz.

Akıllı Telefon Pazarında Dikkat Çeken Gelişmeler

Apple iPhone; 2021 yılının şu ana kadarki döneminde popülaritesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Daha önce de söylediğimiz üzere iPhone12 serisinin beklenenden çok daha iyi bir performansa imza atması sayesinde Apple gelirlerini ciddi anlamda arttırdı. Bunun yanı sıra, S21 serisinin başarısından dolayı Samsung’un da yüksek gelir elde ettiğini söyleyebiliriz. Xiaomi, OPPO, Vivo gibi akıllı telefon markaları da bu dönemi en iyi geçiren lider markalar arasında bulunuyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Apple Watch Yepyeni Özellikleri ile Dikkat Çekiyor!

HIZLI YORUM YAP