Cinayet davasıyla yargılanan Sezer Öztürk'ün cezası belli oldu | Spor
DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

a
  • Baykuş Haber
  • Spor
  • Cinayet davasıyla yargılanan Sezer Öztürk’ün cezası belli oldu

Cinayet davasıyla yargılanan Sezer Öztürk’ün cezası belli oldu

Sancaktepe’de geçtiğimiz eylül ayında yol verme tartışması yaşadığı Halil İbrahim Scolten’i (25) ruhsatsız tabancasıyla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan eski milli futbolcu Sezer Öztürk, son sözünde “İlla haklı olmak için ölmek gerekmiyor. Rahmetliye üzüldüm. Olay bu noktaya geldiği için pişmanım. Ama kendi ve ailemin canını koruduğum için pişman değilim” ifadelerini kullandı.

Eski futbolcu Sezer Öztürk ve arkadaşlarının karıştığı yol verme kavgasında 1 kişinin ölmüş ve 4 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili açılan dava ise sonuca bağlandı. Mahkeme, olanlar için pişman olduğu ve öldürme niyeti olmadığını söyleyen Sezer Öztürk’ü 3 ayrı suçtan 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı. Öte yandan Ömer Genç ise 6 yıl 9 ay hapis cezası aldı

Olayın ardından başlatılan soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan Sezer Öztürk Hopa’da bir kamyonetin arkasında yakalanırken hakkında da 37 yıl 5 aya kadar hapis ceza istemiyle dava açılmıştı.

İsteyerek öldürmediğini söyleyen Öztürk, “Karşımda 1-2 insan yoktu ki. Silahım arabadaydı. Kimseyi öldürmek istemedim. Benim bir geçmişim, kimliğim var. Ben bir sporcuyum” şeklinde kendini savundu. Ama yine cezadan kaçamadı

Savunmasının devamında sanık Öztürk, “Basit bir yol isteme ricasının buralara kadar gelmesi… Ben sadece kendimi korudum. Çoluğumun, çocuğumun, eşimin yanında bana küfür ettiler.

Beni kimse tahrik etmedi, bana saldırdılar, öldürmeye çalıştılar. Bugün vereceğiniz karar sadece benim değil, eşimin, bakmakla yükümlü olduğum çocuklarımın da hayatını etkileyecek pozisyonda” şeklinde konuştu.

Duruşmada tutuklu sanık Ömer Genç ise, “Ben bilerek ve isteyerek yapmadım. Keyfi olarak yol kapatıyorlar. Arabanın etrafını çevirdiler, kapıyı açmaya çalıştılar, saldırmaya başladılar. Kurtulmak için bıçağı açtım, rastgele salladım.ifadelerinde bulundu.

Yazar: Gök Gazi

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fenerbahçe’de Berke Özer gidiyor yerine Sinan Bolat geliyor!

HIZLI YORUM YAP