Yasemin Allen Kimdir? | Magazin Haberleri
DOLAR

32,2750$% -0.04

EURO

35,1008% -0.07

STERLİN

40,8888£% -0.16

GRAM ALTIN

2.465,86%0,00

ÇEYREK ALTIN

4.000,00%0,07

a

Yasemin Allen Kimdir?

Türkiye’nin en güzel kadın oyuncularının başında gelen Yasemin Allen; 10 Temmuz 1989 tarihinde dünyaya gelmiştir. Gerçek ismi Yasemin Kay Allen’dir. İngiliz – Türk asıllı olmakla beraber bir döneme damga vuran oyuncu ve şarkıcı Suna Yıldızoğlu’nun kızıdır.

Yasemin Allen; Londra’da dünyaya gelmiştir. Kaan adında bir erkek kardeşi vardır. Londra’da doğmasına rağmen henüz üç aylık iken annesiyle beraber Türkiye’ye gelmiştir. İlkokulu Türkiye’de bitirmiştir. Ancak, henüz 11 yaşındayken annesiyle beraber Londra’ya taşınmıştır.

Yasemin Allen Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yasemin Allen; liseyi Avustralya’da okumuştur. Çocukluğundan bu yana ekran önünde yer almaya meraklı olan Allen; Japonca derslerinin yanı sıra drama, sinema ve televizyon, resim dersleri de almıştır. Kendisini geliştirerek çok yönlü bir genç olmak adına çalışmıştır. Lise yıllarında kısa filmler de çekerek sinema alanında çalışmaya ne kadar istekli olduğunu göstermiştir.

Yasemin Allen

Yasemin Allen; liseyi bitirmesinin ardından Queensland Üniversitesi’ne başvuruda bulunmuştur. Üniversitenin sinema ve televizyon bölümünden kabul almıştır. Hatta, başarısı sayesinde üniversiteyi burslu okumuştur.

Yasemin Allen; Avustralya’daki eğitiminin ardından Türkiye’ye dönerek Müjdat Gezen Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirmiştir. Ekranlarda yer almak adına bir hayli istekli olan genç kadın; 2008 yılında L’Oreal yeni yüz yarışmasına başvurmuştur. Bu yarışmada finalist olarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Bunun yanı sıra, ekran önündeki ilk işinde annesiyle beraber çalışmıştır. Elif dizisinde rol alarak sektöre ilk adımını atmıştır.

Yasemin Allen; kısa süre içerisinde ekranların aranan yüzü olmayı başardı. Bir döneme damga vuran ve gençler tarafından çok sevilen Kavak Yelleri dizisinde Elena karakteriyle kendisine yer buldu. Ayrıca, Yerden Yüksek dizisinde de rol aldı. Hayat Devam Ediyor ve Merhamet dizilerinin kadrosuna katılarak da oyunculuk konusunda kendisini ne kadar geliştirdiğini ispat etmiş oldu.

2013 yılı genç kadın için bir hayli başarılı geçti. Hem Kanal D ekranlarında yayınlanan Merhamet dizisinin kadrosunda yer alırken hem de N11.com isimli popüler alışveriş sitesinin reklam yüzü oldu.

Yasemin Allen Hangi Dizilerde Rol Aldı?

Yasemin Allen

Genç kadın; 2010’lu yıllarla beraber popülerliğini arttırdı. 2013 yılında Özcan Deniz ile beraber Su ve Ateş filminin başrol oyuncusu oldu. Bunun yanı sıra, bir döneme damga vuran Muhteşem Yüzyıl dizisinde kısa da olsa yer aldı.

Yasemin Allen; bugüne kadar Şeref Meselesi, 46 Yok Olan, Fi, İyi Günde Kötü Günde, Olağan Şüpheliler gibi dizilerde rol aldı. Genç kadın; sosyal medyada da bir hayli aktif!

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Acun Ilıcalı ‘ya sosyal medyadan tepki! Hiç bir işe yaramayan Nisa nasıl finale kaldı?

HIZLI YORUM YAP