Yangın Söndürme Uçakları nerede? Neden Devletin Uçakları yok! | GÜNDEM
DOLAR

32,5762$% 0.27

EURO

34,9921% 0.04

STERLİN

40,7968£% -0.02

GRAM ALTIN

2.458,99%0,95

ÇEYREK ALTIN

4.071,00%-0,05

a

Yangın Söndürme Uçakları nerede? Neden Devletin Uçakları yok!

Yangın Söndürme Uçakları nerede? Neden Devletin Uçakları yok! Sosyal medya kullanıcıları maalesef yanan binlerce ormanın acısını daha yaşamadan şok bir ayrıntı göze çarptı, 2019 yılında orman bakanlığı yangın söndürme işlerini özelleştirildiği ortaya çıktı!

Yangın söndürme işi ise Türkiye’de 2019 yılında özelleştirildi. Yani özel sektör söndürme işini yapacak, bunun ‘da şu şekilde yapıldığı ortaya çıktı, ilk olarak özel şirket yurt dışından pilot buluyor hem ‘de helikopter buluyor. Orman bakanlığı ‘da bu şirkete saat üzerinden ödeme yapıyor, yani kiralanıyor.

Helikopterler ile orman yangınlarına cılız müdahaleler yapılıyor. Yangın Söndürme uçakları neden kullanılmıyor?

Dünyanın hiç bir yerinde ise helikopterler ile yangın söndürme işi yapılmadığı ve sadece yangın soğutma işinin yapıldığı açıklanıyor, uzmanlar yangın söndürmede en önemli kısmın yangın söndürme uçakları olduğunu anlatıyor.

Helikopterler ise Türkiye’de ne kadar uçarsa o kadar saat ücreti ödeyecek orman bakanlığı. Orman bakanlığı ise uçakları kullanmak istediğini fakat hurda olduğunu ifade etmişti, yapılan araştırmaya göre ise uçakların hurda olmadığı ve uçuş belgelerin olduğu ortaya çıktı.

Ayrıca bakanın çok pahalı dediği uçakların ise oldukça ucuz olduğu ‘da ortaya çıktı.

Bakanın istifa etmesi bekleniyor veya görevden alınması bekleniyor. Orman yangınlarının ise neden kaynaklandığı ise henüz netlik kazanmadı.

Orman bakanı Bekir Pakdemirli için sosyal medya kullanıcıları ve bölgelerde yaşayan halk istifa etsin açıklamaları yapıyor, bakan ise istifa edip etmeyeceği konsuunda açıklama yapmadı.

“3 uçak, 38 helikopter, 472 arazöz ve 4 bin personelle yangınlarla mücadele ediyoruz.” Dedi. Bu 3 uçağın Rusya’dan kiralanan uçaklar olduğu belirtiliyor. 

Türk Hava Kurumu uçakları 4900 LT su alıyor. Orman bakanı yeni çıkardığı şartnameye göre uçakların alınmama sebebi ise 5000 LT su alması gerek olduğu açıklandı.

Kaynak: Tele1 ( Tuncay Mollaveisoğlu )

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

17 ilde 20 yangın hala sürüyor, Yangın söndürme uçakları nerede?

HIZLI YORUM YAP