Twitter Fenomeni Ankara Kuşu'na FETÖ  davası | GÜNDEM
DOLAR

32,2535$% -0.02

EURO

34,6861% -0.14

STERLİN

40,3159£% -0.14

GRAM ALTIN

2.398,86%-0,05

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%-0,20

a

Twitter Fenomeni Ankara Kuşu’na FETÖ  davası

Twitter Fenomeni Ankara Kuşu’na FETÖ  davası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,Sosyal Paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan “Ankara Kuşu” isimli kullanıcı Oktay Yaşar hakkında, “FETÖ propagandası yapmak” suçlamasıyla dava açtı.

Ankara Başsavcılığı, Sosyal Paylaşım sitesi twitter’da Ankara Kuşu adlı hesabın sahibi Oktay Yaşar hakkında terör örgütü (FETÖ) propagandası yapmak suçlamasıyla dava açıldı. Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın iddianamesinde şu aşamada terör örgütü üyeliği suçundan dava açmayı gerektirir delil elde edilemediği de duyruldu.

FETÖ elebaşını mağdur gösterme propaganda yapma !

İddianamede Oktay Yaşar’ın twitter üzerinden FETÖ elebaşı Gülen’e mağduru oynattığı, eylemlerini ise meşru göstermek amacı güden beyanlar bulunduğu tespiti edildi. Şüpheli şahıs Oktay Yaşarın bu aşamada silahlı terör örgütü (FETÖ)’ye üye olmamakla birlikte, terör örgütü propagandası yaptığının duyurdu. İddianamede birden farklı tarihte bir biri ile bağlantılı olarak yapmış olduğu twitter paylaşımları ile terör örgütü (FETÖ) propagandası yaptığının sabit görüldüğü, her ne kadar Oktay Yaşar’ın  üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği bilinse de terör Örgütü liderini mağdur göstermeye çalışan paylaşımları ve FETÖ  liderinin eylemlerini meşru göstermek amacı güden propaganda sebebi ile paylaşımları  üzerine atılı suçla bağlantılı olarak hakkında kamu davası açılmasına yeterli şüphenin bulunduğu anlaşılmıştır ifadelerine yer verildi.

İddianamede dava konusu olan, Oktay Yaşar’ın “oktayyasar” kullanıcı adıyla sosyal paylaşım sitesi olan twitter’da  aktif olarak kullandığı  hesabı üzerinden 6 Nisan 2015 günü “Gülen cemaatine yakın 4 isim bağımsız olarak seçime giriyor”, 7 Şubat 2015 tarihinde ise  “Gülen keşke dini cemaat yerine siyasi parti kursaymış”, 3 Şubat 2015 tarihinde de “Fetullah Gülen gözyaşlarını tutamadı” şeklinde paylaşımlara sosyal medya hesabında yer verdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Abdullah Çiftçi uyardı ! Yeni dünya düzeni tasarlanıyor

HIZLI YORUM YAP